Jak dopadl Joe Barbaro z Mafie 2?
Novinka Jak dopadl Joe Barbaro z Mafie 2?

Jak dopadl Joe Barbaro z Mafie 2?

Martin Cvrček

Martin Cvrček

53

Jestli nechcete hrát Mafii 3 a zajímá vás pouze odpověď na šest let pokládanou otázku, můžete si ji přečíst v této novince. Ostatní <strong>varujeme před spoilery.</strong>

Reklama

Jak to dopadlo s Joem? Tuhle otázku si pokládala řada hráčů, která dokončila Mafii 2 a spatřila ten částečně otevřený konec. Krátce po oznámení Mafie 3 přitom bylo oznámeno, že se v ní máme konečně dozvědět oficiální detaily o osudu Joea Barbara.

Proto jsem se při hraní zaměřil na vedlejší úkoly pro Vita, jejichž dokončení má vést právě k těm detailům. Nejen že jsem sám chtěl vědět, jak to s Joem přesně dopadlo, ale ještě k tomu jsem si řekl, že ne každý bude chtít Mafii 3 hrát jen kvůli zodpovězení té šest let staré otázky. V naší včerejší recenzi jsme koneckonců Mafii 3 označili za nepříliš kvalitní hru.

Ty, kteří chtějí Joeův osud slyšet na vlastní uši ve hře, tímto přirozeně varuji před spoilery a radím, ať dál nečtou a ať se vyhnou i případným komentářům. Tato novinka má posloužit především těm, kteří nechtějí Mafii 3 hrát.

Toto je poslední varování před možnými spoilery pro ty, kteří se chtějí k Mafii 3 a Vitovu úkolu osobně dostat.

Vitův osobní vedlejší úkol, který můžete plnit, spočívá v postupné likvidaci lidí na jeho seznamu. Už při zadávání úkolu vám Vito řekne, že to dělá kvůli smrti svého kámoše, takže může být každému, kdo dohrál Mafii 2, hned jasné, odkud vítr fouká. Domněnku pak potvrdí konverzace po zabití posledního člověka ze seznamu.

V ní se dozvíte, že Joe Barbaro je skutečně po smrti. Vito se čtyři nebo pět let poté, co byl přesunut do New Bordeaux, díky svým kontaktům v Empire Bay dozvěděl několik detailů. Jeden z gangsterů, kteří s Joem odjížděli v autě na konci Mafie 2, se v opilosti chlubil, že má zabít nějakého tlučhubu. Tedy Joea.

Joe se však nevzdal bez boje. Byl zraněn, ale zmíněného gangstera připravil o oko a dokonce se mu podařilo utéct do Chicaga, kde očekával pomoc od známých lidí. Ti ho ale práskli a Joea potkal dost brutální konec. Nejen že ho našli, vymlátili z něj duši a z obličeje udělali fašírku. Ještě k tomu mu uřízli obě ruce. Prý toho z něj moc nezbylo, takže se Lincoln přirozeně zeptá, jestli si je Scaletta jistý, že jde o Joea. Vito jen smutně odpoví, že kdyby byl Joe Barbaro pořád naživu, už dávno by Vita vyhledal. A poslední naděje na jeho přežití zemřela spolu s lidmi, které měl Lincoln zabít.

Tohle rozuzlení možná není tak překvapivé, protože konec Mafie 2 jasně naznačoval, že to s Joem prostě nemůže dopadnout dobře. Nebo snad ano? Mohly by snad Vitovy informace vyvrátit pozdější události, které si žádají umístění do spoileru?

Na konci Mafie 3 se totiž v doprovodu Lea Galanteho objeví postava, která Joea dost připomíná. Komunita se nyní hádá, jestli je tou postavou Joe nebo Pepe, Leův bodyguard. Dokud nebudeme mít k dispozici oficiální potvrzení identity člověka, který doprovází Lea Galanteho, celá záležitost očividně ještě není úplně vyřešená, ale je dost dobře možné, že se Vito opravdu mýlí a že Joe žije a pracuje pro Lea.

Zde vložte popisek
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama