Mass Effect: Andromedu čekají četná vylepšení
Mass Effect: Andromeda Novinka Mass Effect: Andromedu čekají četná vylepšení

Mass Effect: Andromedu čekají četná vylepšení

Martin Cvrček

Martin Cvrček

44

Chystané patche mají zlepšit zpracování tváří, animace pohybu, možnosti editoru postav nebo kontroverzní dialog s transsexuální postavou.

Reklama

Mass Effect: Andromeda se často dočkal poměrně rozporuplného přijetí. To ale tvůrce z BioWare nehodlá zastavit, a tak chystají četná vylepšení hry, která jsou reakcí na zpětnou vazbu komunity.

Už tento čtvrtek vyjde patch, který umožní přeskakování cut-scén při cestování mezi planetami na mapě galaxie. Také navýší kapacitu inventáře vaší postavy a zlepší chování očí lidských a asarijských postav. BioWare také reaguje na přijetí remnantských puzzlů (obdoba sudoku). Očividně nebyla nejpřívětivější (čemuž se vážně nedivím), protože s novým patchem dojde ke snížení ceny klíčů, které vám umožní puzzle obejít, a zároveň budou tyto klíče častěji k dostání u obchodníků.

Patch s označením 1.05 má dále zlepšit synchronizaci pohybu úst s tím, co daná postava říká, a vylepší pohyb hratelné postavy při snaze běhat ze strany na stranu. Navíc dojde na zlepšení matchmakingu a odezvy v multiplayeru. Kompletní seznam změn najdete zde.

To je ale podle všeho jen začátek. V následujících měsících dojde k vydání dalších aktualizací, které zlepší další věci. BioWare slibuje rozšíření editoru postav, jehož omezenost je jedním z nejčastějších terčů kritiky, nebo lepší zpracování vlasů a obecně vzhledu postav. Změny k lepšímu máme vidět i v případě cut-scén, animací pohybu nebo možností romancí s mužskými postavami, které se nabízí Scottu Ryderovi.

Tvůrci zjevně nenechají beze změn ani kontroverzní dialog s ženou známou jako Hainly Abrams. Tato postava se nechvalně proslavila skutečností, že při dotazu na její motivy k cestě do nové galaxie vám okamžitě a bez důvodu vmete do tváře, že původně byla muž. Kdekdo si stěžuje na to, že jde o dost primitivní způsob reprezentace transsexuality.

Chystané patche mají navíc zlepšit výkon a stabilitu hry a také by měly do singleplayerové části přidat nové kosmetické předměty, a to zdarma. Podpora však čeká i multiplayer, BioWare bude dál stavět na Apex misích a chce přidávat nové mapy, postavy a zbraně. Tento čtvrtek navíc odstartuje první ze tří nových kapitol, které se točí kolem linky The Remnant Investigation.

Jak se zdá, BioWare se snaží napravit všechny často kritizované herní prvky a přidat i něco navíc. Tohle všechno je jistě chvályhodná snaha, ale přeci jen vyvolává otázku, jestli neměl nový Mass Effect zůstat ve vývoji o něco déle.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama