S modem, který měl přidat Liberty City do GTA V, je také konec
Grand Theft Auto 4 Novinka S modem, který měl přidat Liberty City do GTA V, je také konec

S modem, který měl přidat Liberty City do GTA V, je také konec

Martin Cvrček

Martin Cvrček

75

Rockstar slibuje brzké oficiální vyjádření a hráči bombardují Steam stránku hry negativními recenzemi, aby se mstili za zánik OpenIV modu.

Reklama

Dnes je opravdu temný den pro modding GTA V. Po poledni jsme vás informovali o zániku populárního modu/editoru/nástroje/správce souborů OpenIV, na jehož možnostech a existenci závisela celá řada modifikací pro GTA IV, GTA V a dokonce Maxe Payna 3. Stalo se tak poté, co autoři OpenIV obdrželi výzvu společnosti Take-Two Interactive, která vlastní studio Rockstar i značku GTA. Ta požaduje zastavení vývoje a distribuce projektu. Důvodem má být skutečnost, že prostřednictvím OpenIV modu mohou třetí strany obejít zabezpečení hry a modifikovat soubory nepovoleným způsobem.

Autoři OpenIV pracovali také na modifikaci, která měla za cíl převést celé město Liberty City z GTA IV do GTA V. Bohužel ani na ní nedojde. Vyšlo najevo, že součástí výzvy o zastavení prací a distribuce OpenIV je i výzva o ukončený vývoje modu Liberty City in GTAV.

Původně se zdálo, že tento projekt může přežít a obejít všechny podmínky a omezení licenčního ujednání, protože pro jeho fungování byla potřeba i hra, z níž byl veškerý obsah převzat, tedy GTA IV. To byl ale očividně omyl. Poslední zprávy z května přitom hovořily o tom, že by měl mod vyjít někdy během letošního roku.

Mody pro GTA V začínají padat jako hrušky. Celá kauza je stále výraznější, což nejspíš donutilo zástupce Rockstaru, aby oznámili, že chystají oficiální prohlášení, které má celou situaci se stále omezenějším moddingem GTA V objasnit. Takže musíme čekat, i když bych osobně radil nečekat zázraky. Rockstar s největší pravděpodobností musí v takových případech skákat tak, jak Take-Two píská.

Hráči a fanoušci jsou samozřejmě naštvaní a zatím se Take-Two Interactive mstí tak, že bombardují stránku obchodu GTA V na Steamu negativními recenzemi. V době psaní této novinky Steam uvádí, že za posledních 30 dnů bylo zveřejněno jen 40% kladných recenzí. Toto číslo bude nejspíš v blízké době ještě klesat.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama