Cuphead nevyjde na PS4, tvrdí tvůrci
Cuphead Novinka Cuphead nevyjde na PS4, tvrdí tvůrci

Cuphead nevyjde na PS4, tvrdí tvůrci

Martin Cvrček

Martin Cvrček

7

Na druhou stranu vyjde na Steamu i na GOGu a časem může vzniknout verze pro Mac a Linux.

Reklama

Nadějná, po vizuální stránce hodně unikátní plošinovka Cuphead je momentálně vnímána jako exkluzivita Microsoftu. I tak se ale občas objevují dotazy, jestli přeci jen nemůže vyjít i na PS4. Nyní máme jasno. Nemůže.

Jak uvedl jeden z tvůrců na NeoGAF fóru, Cuphead vyjde exkluzivně pro Xbox One a PC. Microsoft si ale podle všeho zařídil pouze konzolovou exkluzivitu, takže PS4 je sice ze hry, ale PC verze může vyjít i jinde než jen na Windows Store a Steamu, kam Cuphead navzdory podpoře Microsoftu také míří. A nemusí být jen pro operační systém Windows.

„Tato Cuphead hra je exkluzivně pro Xbox One a PC (s verzí pro Steam a Win10 při vydání a s vydáním na GOGu nejspíš krátce poté). Pravděpodobně časem dojde na Mac verzi a poté možná na Linux verzi (pokud nepřijdeme o naše domy nebo tak něco).

Vlastníme značku Cuphead.“

Z toho vyplývá, že s PS4 verzí se nepočítá ani do budoucna (vývojář reagoval na dotaz, zda je Cuphead trvalou exkluzivitou), ale PC verze může vyjít prakticky kdekoliv díky faktu, že vlastníkem značky jsou tvůrci, nikoliv Microsoft. PC hráči se tak budou moci vybrat, kde hru pořídí.

Vyjádření nicméně hovoří o aktuálním Cuphead, což nejspíš znamená, že jestli někdy dojde na pokračování, může vyjít i na další platformy, tedy i na PS4, a Microsoft už v jeho případě nemusí figurovat. V tuto chvíli však vývojáři z důvodu konzolové exkluzivity pro Xbox One nemají na výběr.

K odhalení Cuphead každopádně došlo už před třemi lety. Vydání je ale konečně na dohled a mělo by k němu dojít 29. září 2017. Pokud do té doby nedojde k dalšímu odkladu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama