Total War Saga se zaměří na skromnější válečné konflikty
Novinka Total War Saga se zaměří na skromnější válečné konflikty

Total War Saga se zaměří na skromnější válečné konflikty

Martin Cvrček

Martin Cvrček

13

Nová podsérie nabídne menší tituly, které budou stále využívat tradiční principy, ale spíše navážou na historické zasazení starších dílů.

Reklama

Creative Assembly, studio zodpovědné za vznik populární ságy Total War, dnes oznámilo vznik iniciativy Total War Saga. Ta má za cíl představit hráčům sérii menších her pro PC, zaměřených na skromnější historické události, než jaké pokrývají hlavní tituly ze série.

Hry z podsérie Total War Saga sice mají nabídnout skromnější konflikty, které trvaly třeba jen několik měsíců nebo dokonce týdnů, ale i tak zahrnou tradiční tahovou mapu kampaně, na kterou jsou fanoušci série zvyklí, a samozřejmě bitvy hrané v reálném čase.

Podle slov tvůrců nepůjde o revoluční díly, které představí zcela nová období. Spíše využijí zasazení předešlých dílů, nebo na ně alespoň navážou. Ve studiu momentálně vzniká více her než kdy dřív, přičemž jde většinou o historické tituly. Jejich shrnutí pod značkou Total War Saga je jednoduše způsob, jak vyjádřit, že nejde o další plnohodnotný díl.

Není jasné, kdy první titul vyjde, ale mělo by na něj dojít ještě před vydáním plnohodnotného historického dílu Total War, na němž se podle všeho pracuje. A dobové zasazení? To bude podrobněji oznámeno v následujících měsících, ale první Total War Saga má navázat na Total War: Rome 2, a to podobným způsobem jako Total War: Attila.

Vývojáři uvádí, že nová hra se posune v čase stejným způsobem jako Attila a že je skvělé mít možnost stavět na základech a obsahu dřívějších titulů a více je optimalizovat. Soudě dle těchto slov se skoro zdá, že cílem iniciativy Total War Saga je mimo jiné připravit technologie a další náležitosti pro plnohodnotný historický díl, aby již nedocházelo k nežádoucím problémům a porodním bolestem. Tak jako tak, konkrétní konflikt zatím zůstává záhadou.

Zdá se, že tímto způsobem se vývojáři také snaží rychleji uspokojit poptávku po dalších historických dílech a uklidnit některé hráče, kteří se obávají, že hlavní otěže série definitivně převzala značka Warhammer. Další hra, která ji využívá, tedy Total War: Warhammer 2, vyjde už 28. září.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama