V zombie módu Call of Duty: WWII budeme sledovat rodinné drama a honbu za ztraceným uměním
Call of Duty: WWII Novinka V zombie módu Call of Duty: WWII budeme sledovat rodinné drama a honbu za ztraceným uměním

V zombie módu Call of Duty: WWII budeme sledovat rodinné drama a honbu za ztraceným uměním

Vojtěch Zikán

Vojtěch Zikán

6

Hvězdně nabitý tým hledačů umění bude na stopě fanatickým nacistům z organizace Ahnenerbe, zkoumajícím hrob Fridricha Barbarossy.

Reklama

Včerejší odhalení zombie módu v Call of Duty: WWII sklidilo vlnu pozitivních ohlasů. Jakmile byl do světa vypuštěn oficiální trailer, proběhla za zavřenými dveřmi na Comic-Conu v San Diegu prezentace odhalující jednotlivé aspekty zombíků. Dočkali jsme se představení herců, přiblížení dějové stránky či nakousnutí herních mechanik.

Zombie mód je zasazen do vlastního universa, v němž budeme sledovat honbu za ztraceným uměním, jež odcizili nacisté během druhé světové války. Při těžbě soli ve vesnici Mittelburg u bavorské hory Kyffhäuser jsou odkryty podzemní komnaty ze středověkých časů. Fanatická organizace Ahnenerbe, která se zaobírá poklady a mýtickými artefakty, město obsadí a začne na vlastní pěst provádět badatelské práce. Pod vedením doktora Petera Strauba (Udo Kier) věří, že podzemní katakomby v sobě uchovávají klíč k vytoužené Čtvrté říši.

Zároveň budeme svědky dramatu německé rodiny Fischerů, kterou rozdělila válka. Cesta sourozenců Marie a Klause se rozdělila poté, co jejich otec Heinz zemřel. Zatímco Marie utekla z vlasti a přidala se do řad Spojenců, její bratr zůstal v Německu a začal pracovat pro Ahnenerbe. Klaus je součástí týmu pracujícího na vykopávkách v Mittelburgu a záhy poté si přestane dopisovat se svojí sestrou. Marie a její tři kumpáni z týmu MFEE (program Spojenců na ochranu kulturního dědictví za druhé světové války – pozn. redakce) dorazí do Mittelburgu prošetřit nacistické aktivity a zachránit, co se dá. Avšak místo ukradeného umění (a hledaného Klause Fischera) nachází zpustošenou vesnici, kterou obývají nemrtví zplozenci šíleného doktora Strauba.

Opět zde máme kooperaci až pro čtyři hráče, kteří se vžijí do členů jednotky MFEE. Každá postava má bohatou minulost a nějaké ty kostlivce ve skříni. Hra je silně založena na postavách a Sledgehammer Games si na nich dost zakládají.

Hratelné postavy:

• Jefferson Potts – silný, vzdělaný a sebejistý Jefferson je zručný v akademickém i vojenském odvětví, a to je přesně to, co MFEE potřebuje. Hraje ho Ving Rhames (Pulp Fiction, série Mission Impossible, Úsvit Mrtvých)• Olivia Durant – bývalá historička umění v muzeu Louvre, která překypuje důvtipem. Zároveň je expertka na střelné zbraně, což z ní dělá talentovanou členku týmu. Hraje ji Elodie Yung (G.I. Joe 2, Bohové Egypta)• Drostan Hynd – bývalý zloděj umění s poněkud peprným slovníkem, který měl pouze dvě možnosti: jít do vězení či pomoci dostat zpátky odcizené umění. Hraje ho David Tennant (Pán času, Harry Potter a Ohnivý pohár)• Marie Fischer – brilantní stratég a inženýrka. Její motivací je kromě získání ukradeného pokladu i záchrana jejího bratra Klause. Hraje ji Katheryn Winnick (seriál Vikingové)

Celý příběh se zakládá na pozadí skutečných událostí, kdy se Spojenci snažili zachránit umění ukradené nacisty. Zároveň se tvůrci ze Sledgehammer Games inspirovali u legendy o Fridrichu Barbarossovi, císaři Svaté říše římské národa německého. Ten nešťastnou náhodou skonal při tažení do Svaté země, avšak podle pověstí pouze usnul. Společně se svými rytíři má vyčkávat právě pod horou Kyffhäuser, odkud následně vyrazí navrátit Německu jeho zašlou slávu. Barbarossovy sochy si lze všimnout v traileru a je o něm zmínka na oficiálních stránkách hry.

Nyní něco k samotné hratelnosti. Opět zde bude přítomná bedna Mystery Box, která hráče obdaří náhodou zbraní za nemalý poplatek. Nebudou chybět ani perky a přibude nový způsob vylepšovaní postav a jejich schopností. Návrat hlásí i „zázračné zbraně“ (Wunderwaffe), které jsou schopny sejmout celou hordu nepřátel klidně i na jeden výstřel. Chybět nebudou ani easter eggy, jež jsou součástí série již nějaký ten pátek. Tentokrát však budou extrémně náročné na vyřešení a hráči se u nich trošku potrápí.

Na závěr přikládáme čtveřici screenů ze samotné hry. Na nich si můžeme prohlédnout opravdu odporné zombie a nového speciálního nepřítele, o kterém mluví doktor Straube jako o samotném ďáblovi. Pokud si hru předobjednáte, dostanete přístup do multiplayerového betatestu a speciální kamufláž na zbraně s tématikou nemrtvých. K dispozici jsou také dva nové plakáty s tématikou zombií.

Call of Duty: WWII vychází 3. listopadu 2017 na PC, PlayStation 4 a Xbox One. Hru předobjednáte na Xzone.cz a GameExpres.sk.

Plakáty

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama