Oznámení PC verze Red Dead Redemption 2 závisí pouze na Rockstaru
Red Dead Redemption 2 Novinka Oznámení PC verze Red Dead Redemption 2 závisí pouze na Rockstaru

Oznámení PC verze Red Dead Redemption 2 závisí pouze na Rockstaru

Martin Cvrček

Martin Cvrček

39

Vydání očekávaného westernu na PC zjevně není zcela vyloučené, vše ale záleží jen na Rockstaru, ne na Take-Two Interactive, pod nějž Rockstar spadá.

Reklama

Očekávaný western Red Dead Redemption 2 od Rockstaru byl před několika měsíci oznámen pouze na PS4 a Xbox One. O PC verzi nepadlo ani slovo, ačkoliv mnozí čekali, že na ní dojde. Třeba proto, že předešlý titul Rockstaru, GTA V, se na PC prodává velmi dobře. Ale PC hráči míní, Rockstar mění, to je dlouholeté pravidlo.

Fakt, že jsou osobní počítače pro Rockstar obvykle na druhé koleji, nebrání tomu, aby hráči a fanoušci po PC verzi Red Dead Redemption 2 každou chvíli volali. Řeč na ní přišla i na setkání vedení společnosti Take-Two Interactive, pod níž Rockstar spadá, s investory. Jak informuje server ShackNews, generální ředitel Take-Two řekl jen tolik, že o jakékoliv oznámení spojené s chystanými tituly se postará daná značka, nikoliv Take-Two Interactive.

Jinými slovy, vedení společnosti nechává oznámení spojená s tituly Rockstaru právě na Rockstaru. Totéž platí i o 2K Games, které pod Take-Two Interactive také spadá. V souvislosti s Red Dead Redemption 2 to konkrétně znamená, že Take-Two nehodlá takové věci veřejně řešit. Oznámení PC verze Red Dead Redemption 2 tak závisí jen a pouze na Rockstaru.

Zástupce vedení Take-Two Interactive přitom prohlásil, že PC je pro společnost důležitá platforma, ale některé tituly na PC sází více (Civilization či XCOM), zatímco jiné méně. Podobný argument kdysi používal sám Rockstar v souvislosti s prvním Red Dead Redemption, kdy bylo naznačeno, že Grand Theft Auto, Max Payne nebo LA Noire musí PC hráčům stačit a že Red Dead je prostě a jednoduše konzolová série.

Možná to platí i nyní. Nebo jen Rockstar hodlá zopakovat postup s GTA V, kdy nejdřív pořádně udělá konzolové verze, které mají vyjít příští rok na jaře, a později se řádně zaměří na PC verzi, na niž dojde později. To se asi hned tak nedozvíme. Jestli Rockstar s PC verzí počítá, osobně pochybuji o tom, že se o ní dozvíme dříve než po vydání konzolových verzí. V každém případě jde o další důkaz toho, jak pozoruhodnou autonomii má Rockstar ve struktuře Take-Two Interactive.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama