PS4 bude mít české rozhraní, potvrdila Sony
Novinka PS4 bude mít české rozhraní, potvrdila Sony

PS4 bude mít české rozhraní, potvrdila Sony

Michal Burian

Michal Burian

60

Dnes začíná beta nové aktualizace konzole PlayStation 4. Co vše přinese?

Reklama

Máme to černé na bílém. Minulý týden jsme se předčasně dozvěděli o tom, že konzole PlayStation 4 má po nové aktualizaci podporovat češtinu. Dnes Sony informace potvrdila a detailně přiblížila systémový update 5.00, který přinese další novinky.

Začneme aktualizací jazykové podpory. Sony na oficiálním PlayStation blogu píše, že uživatelské rozhraní PS4 bude podporovat nové jazyky, včetně češtiny, maďarštiny, rumunštiny, řečtiny nebo vietnamského jazyka. To by mělo znamenat, že nejen si budeme moci v systému nastavit češtinu, aby u některých her fungovala čeština kompletně (AC: Unity, kde kvůli systému PS4 byl přeložen jen příběh), ale rovněž by mělo být v češtině celé uživatelské rozhraní. To znamená menu konzole PS4. Nepředpokládáme, že v češtině bude i PlayStation Store. Popisky her jsou rozsáhlé a je jich mnoho.

Beta aktualizace 5.00 s kódovým označením NOBUNAGA začíná dnes. Pokud jste se do bety hlásili a byli jste vybráni, tak by vám dnes na e-mail měly dorazit instrukce, jak update stáhnout.

Aktualizace 5.0 se zaměřuje na nové funkce, včetně rodinných účtů, usnadňuje správu přátel a přidává nové funkce pro živá vysílání, notifikace a mnoho dalšího.

Výraznou novinkou je master/podúčet, který byl přepracován tak, aby byl vhodnější pro rodiny. Podle Sony nabízí flexibilnější zážitek, usnadňuje nastavení PSN účtů pro děti a umožňuje nastavení rodičovské kontroly pro každého uživatele rodiny. Každá rodina na PS4 má svůj manažer, kde se určuje váha, respektive pravomoc, jednotlivým účtům. Rodičem nebo poručníkem může být více účtů. Rodičové a poručníci mohou přizpůsobit úrovně rodičovské kontroly zvlášť pro každý podřízený účet, například omezit věkovou kategorii nebo přístup na internet.

Další vylepšení se týká seznamu přátel. Místo aktuální karty ‘Favourite Groups’ (oblíbené skupiny) bude v sekci přátelé ‘Custom Lists’ (vlastní seznam). V něm můžete vytvářet a upravovat vlastní seznamy vašich přátel a přiřadit je do konkrétních skupin na základě her, které hrajete, nebo do skupin přátel, s kterými se chcete setkávat online. Například můžete vytvořit seznam vašich spoluhráčů Destiny a poté je snadno pozvat do raidu.

Teď dobrá zpráva pro ty z vás, kteří rádi streamují. Pokud jste si na své PS4 vytvořili komunitu, můžete ji snadno pozvat ke sledování vašeho živého streamu. Druhé vylepšení streamování se týká PS4 Pro, Twitch nově podporuje rozlišení 1080p a 60fps.

Také došlo na zprávy. Přes zprávy na PS4 budete moci sdílet jednotlivé skladby, které si vaši přátelé budou moci poslechnout přímo ve zpráva na PS4, případně ve svém mobilním zařízení a jednoduše si skladby přidat do aplikací Spotify a PS Messages.

Hodit se bude aktualizace notifikací. Konečně bude možné si deaktivovat vyskakující upozornění, že vám někdo poslal zprávu. Bude se hodit během sledování filmu nebo hraní hry, aby vás nic a nikdo nerušil. Pokud nechcete vypnout upozornění na zprávu, ale zároveň vám připadá oznámení moc velké, tak bude možné v nastavení zvolit, aby se vám při notifikaci objevila jen ikonka uživatele. Změnit ale půjde i barva pop-up upozornění, na výběr bude bílá (výchozí) nebo černá.

Aktualizace se dočká i Quick Menu (rychlé menu), které bude nově zobrazovat oznámení a stav stahování hry/aplikace. Nebudete tam muset lézt do hlavní nabídky a klikat na další ikonky. V rychlém menu ještě naleznete ikonku pro opuštění párty.

Poslední novinka se zaměřila na vylepšený prohlížeče turnajů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama