Singleplayer Mass Effectu: Andromeda se nedočká žádného dalšího obsahu
Mass Effect: Andromeda Novinka Singleplayer Mass Effectu: Andromeda se nedočká žádného dalšího obsahu

Singleplayer Mass Effectu: Andromeda se nedočká žádného dalšího obsahu

Martin Cvrček

Martin Cvrček

30

Nedojde na příběhové DLC ani na další patche. Nové příběhy v čele s osudem kvarianské archy odvypráví knihy a komiksy.

Reklama

Už několik měsíců se spekuluje o tom, že narozdíl od předešlých dílů série se Mass Effect: Andromeda nedočká žádného singleplayerového DLC, které by se zaměřilo na nové příběhy. Důvodem má být zejména vlažné přijetí hry a organizační změny v týmu tvůrců.

Nyní máme vše bílé na modrém. Oficiální prohlášení, které vyšlo v noci na oficiálním webu, potvrdilo, že singleplayer Mass Effectu: Andromeda se nedočká žádného dalšího obsahu. Nejde přitom jen o DLC, ale i o patche, nedávná aktualizace 1.10 tedy byla poslední.

Tvůrci tvrdí, že Mass Effect: Andromeda byl už od raných fází vývoje vytvářen jako příběh Pathfindera, průzkumu galaxie Andromeda a konfliktu s Archonem. A že byla hra navržena tak, aby mohl být Pathfinderův příběh rozšiřován pomocí příběhových APEX misí v multiplayeru.

Možná si říkáte, co tedy mají znamenat ty četné náznaky a nedořešené dějové linky, na které jste mohli při hraní Mass Effectu: Andromeda narazit a u kterých se dalo počítat s tím, že budou dříve či později rozvinuty prostřednictvím singleplayerových DLC. Jak mnozí očekávali, na ně nakonec dojde v chystaných komiksech a knihách. Jde zejména o osud ztracené kvarianské archy, o níž jsme mohli něco málo zaslechnout po dohrání příběhové linie hry.

Multiplayer bude nadále podporován. Vývojáři připravují nové mise, postavy a zatím nespecifikovaný obsah pro N7 Day, svátek fanoušků Mass Effectu. Singleplayer je ale ve všech směrech uzavřená kapitola, takže můžeme všichni přestat doufat v to, že se nějakého příběhového DLC přeci jen dočkáme. Jediný záchranný kruh tak představují komiksy a knihy. Nedávno jsem hodnotil román Vzpoura na Nexu a dříve či později by si měl na náš trh najít cestu i titul The Lost Ark. Právě ten se pravděpodobně zaměří na kvarianskou archu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama