Středověká strategie Ancestors nabízí prvky z akčních her
Novinka Středověká strategie Ancestors nabízí prvky z akčních her

Středověká strategie Ancestors nabízí prvky z akčních her

Michal Burian

Michal Burian

5

Autoři kontroverzního Hatred změnili název, nově se jejich dílo jmenuje Ancestors Legacy.

Reklama

Po kontroverzních titulech Hatred a IS Defense, v prvním jmenované jste hráli za vyšinutého člověka a měli jste pozabíjet co nejvíce civilistů, ve druhém bráníte Evropu před muslimy, chystá polské studio Destructive Creations konečně něco normálního. Možná je to i tím, že Ancestors Legacy (jak se nově středověká strategie jmenuje) podporuje vydavatelství 1C Publishing.

Ancestors Legacy je středověká real-time strategie, která nás zavede do doby, kdy mnoho konfliktů vyřešila násilná, brutální válka statečných mužů. Ti bojovali zuřivě, ale vítězství se dožilo jen pár vyvolených, padlí přátelé a nepřátelé zůstali pohřbeni v krvi nasáklém bahně pod vašimi nohami.

Ve hře dostanete na starost svou armádu, s kterou budete válčit v Evropě. Vybrat si budete moci jeden ze čtyř dostupných národů: Vikingové, Anglosasové, Germáni a Slovani. Se svou armádou budete dobývat území a drancovat nepřátelské tábory, vesnice a města, a to za pomoci taktických možností, které se budou odvíjet i od okolního prostředí. Zároveň budete spravovat své dočasné základny a osady.

Hra Ancestors Legacy kombinuje řízení zdrojů a základní stavbu budov s rozsáhlými skupinovými bitvami, které byly vytvořeny detailně díky technologii Unreal Engine 4. Na bitvy se budete dívat nejen z ptačího pohledu, ale také z kinematické kamery, která vás vhodí přímo do centra akce.

Dnes se můžete podívat na gameplay záběry. Ty dokazují, že jde sice o real-time strategii, ale nabídne hodně prvků, které známe z akčních her. Na mysli mám plížení ve vysoké trávě nebo vyhýbání se světlu, aby vaše jednotka nebyla odhalena. Vývojáři podle svých slov chtějí vytvořit pestrou kampaň, kde budou zuřivé bitvy, pomalejší stealth, hospodaření se surovinami, stavba a další mechanizmy z RTS.

Váš postup na bitevním poli budete muset plánovat. Mapy jsou plné vegetace a lesů, které vás sice ukryjí, ale zároveň sníží účinnost lučištníků, o kavalérii ani nemluvě. Mezi další faktory patří počasí, hlad, formace a morálka.

Ancestors Legacy vyjde ve druhém čtvrtletí roku 2018 na PC, PlayStation 4 a Xbox One.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama