Výroční trailer se ohlíží za sérií Mafia
Mafia Novinka Výroční trailer se ohlíží za sérií Mafia

Výroční trailer se ohlíží za sérií Mafia

Martin Cvrček

Martin Cvrček

19

Krátké video shrnuje příběh a motivy Toma Angela, Vita Scaletty i Lincolna Claye.

Reklama

Letos je tomu 15 let od vydání první a nezapomenutelné Mafie od Illusion Softworks. Oslavy tohoto výročí nyní vrcholí, jak dokazuje včerejší návrat hry do obchodu na Steamu a také nový výroční trailer.

Jedná se o poměrně krátké a stručné video, v němž se agent FBI Jonathan Maguire, kterého můžete znát z Mafie 3, ohlíží za příběhem, cestou za mocí a rodinnými vazbami protagonistů všech tří dílů série. Tudíž přijde na řadu Tom Angelo z Lost Heaven, Vito Scaletta z Empire Bay i Lincoln Clay z New Bordeaux. Společným jmenovatelem všech tří je podle Maguireho vědomí, že provádí špatné věci, a zároveň skutečnost, že při volbě mezi organizovaným zločinem a rodinou či přáteli dávají všichni nakonec přednost té druhé možnosti.

I když se video dotýká událostí a postav všech tří dílů série jen letmo, přesto jde o zajímavé shrnutí příběhu trojice her, z nichž dvě jsou dnes z pohledu mnoha hráčů uctívány, zatímco jedna je spíše zatracována. Snad netřeba zvlášť zdůrazňovat, kam který díl patří.

Ať už video vytvořil kdokoliv, zaslouží pochvalu za výběr hudby, obzvlášť v úvodu traileru. Naopak očividné naroubování nově vytvořeného monologu na útržky cut-scén Mafie 3, v nichž Maguire mluví o něčem jiném, se podle mého názoru příliš nepovedlo.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama