Microsoft chystá systém kariéry pro odměny Xboxu. Má mít loot boxy
Novinka Microsoft chystá systém kariéry pro odměny Xboxu. Má mít loot boxy

Microsoft chystá systém kariéry pro odměny Xboxu. Má mít loot boxy

Michal Burian

Michal Burian

5

Společnost chce výrazně vylepšit současný systémem achievementů a s nimi spojené Gamerscore.

Reklama

Společnost Microsoft je dlouhodobě nespokojena se současných systémem achievementů a s nimi spojené Gamerscore. Před časem se Mike Ybarra z Xboxu nechal slyšet, že tento systém jim nevyhovuje a hlavně neodměňuje správně hráče. Jako příklad byl uveden hráč, který celou dobu hraje jednu a tu stejnou hru. Má v ní stovky hodin, ale nedostane za to žádnou další odměnu. Ybarra naznačoval, že se tohle musí změnit a Microsoft je připraven udělat větší, odvážnější změny.

Tou odvážnější změnou bude podle všeho systém kariéry na Xboxu a pravděpodobně i ve Windows 10. S odhalením přišla stránka Windows Central, která zjistila, že Microsoft testuje systém kariéry (v originále Xbox career system). Ten se má zaměřit na úrovně hráčů a různé úkoly. Z nich budete získávat zkušenostní body pro další levely. Body budou za hraní her a odemykání achievementů.

Na tom by nebylo nic podivného. Vypadá to, že zkrátka budete hrát a za každý odehraný čas byste mohli získat nějaké body. Co už ale divné je, tak jsou odměny. Ty mají být ve stylu krabic s náhodnými kosmetickými předměty pro váš Xbox avatar. Ano, má jít o tolik nepopulární loot boxy, na které doplatila EA u Star Wars: Battlefront 2 a Need for Speed: Payback.

Je nutné si ale uvědomit, že Microsoft novinky teprve testuje. Je dost možné, že svůj záměr ještě změní, především z důvodu nepopularity loot boxů. Přece nebude spouštět systém s krabicemi, když hráči na ně tolik nadávají. To by nemuselo dopadnout dobře a Microsoft by se mohla stát terčem posměšků stejně jako Electronic Arts. Na druhou stranu v těchto krabicích budou jen kosmetické předměty pro váš avatar, což by nemusel být u komunity takový problém.

Zdroj: Eurogamer.net

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama