Příjmy z mikrotransakcí u Activision Blizzard tvoří 4 miliardy dolarů
Novinka Příjmy z mikrotransakcí u Activision Blizzard tvoří 4 miliardy dolarů

Příjmy z mikrotransakcí u Activision Blizzard tvoří 4 miliardy dolarů

Michal Burian

Michal Burian

15

Za pouhý jeden rok. Jde o polovinu z celkových příjmů společnosti.

Reklama

Prodej in-game položek se dostává do stále více her. Pokud vám mikrotransakce vadí, tak pro vás mám špatnou zprávu. Vypadá to, že ve hrách ještě nějaký čas budou, a co hůře, je velká pravděpodobnost jejich rozšíření do dalších titulů.

Proč si to myslím? Stačí se podívat na finanční výsledky společnosti Activision Blizzard. Ta se chlubí, že za celý loňský fiskální rok má příjmy ve výši 7,16 miliard amerických dolarů. Jde o rekord firmy. Z toho čtyři miliardy dolarů pocházejí z mikrotransakcí.

Teď menší uklidnění. Společnost Activision Blizzard vlastní studio King, tvůrce Candy Crush a dalších mobilních her, které jsou prošpikovány malými mikrotransakcemi. Když oddělíme příjmy z mobilních her, tak stále zůstává příjem z mikroplateb ve výši dvou miliard dolarů - PC a konzole.

Ono se není čemu divit. Mikrotransakce a dodatečné doplňky mají největší hry společnosti, tedy Call of Duty: WWII, Overwatch i Destiny 2. Je více než jisté, že ve stejném duchu půjde i letošní Call of Duty od studia Treyarch, podle spekulací půjde o Black Ops 4.

Nezbývá než doufat, že ohromný příjem z mikrotransakcí, který tvoří u Activision Blizzard přes polovinu celkových příjmů za minulý fiskální rok, nebude znamenat další a další loot boxy a podobné skopičárny.

Zdroj: VG247.com

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama