Televizní seriál Zaklínače by měl adaptovat události knižní ságy i povídek
Zaklínač Novinka Televizní seriál Zaklínače by měl adaptovat události knižní ságy i povídek

Televizní seriál Zaklínače by měl adaptovat události knižní ságy i povídek

Martin Cvrček

Martin Cvrček

29

Naznačuje to odhalení postav, s nimiž se v seriálu setkáme. Kromě Geralta, Yennefer nebo Ciri zahrnuje i Vilgefortze, Bonharta či Borcha Tři kavky.

Reklama

Loňské oznámení televizního seriálu Zaklínače, který má na svědomí Netflix, způsobil v řadách fanoušků značné pozdvižení, mimo jiné proto, že se na jeho tvorbě podílí spisovatel Andrzej Sapkowski, v jehož hlavě se svět Geralta z Rivie zrodil. Od té doby jsme se dočkali jen drobounkých střípků informací, ale nyní máme k dispozici něco hodnotnějšího.

Lauren S. Hissrich, která je za vznik televizního Zaklínače zodpovědná, během posledních dnů postupně odhalila seznam postav, s nimiž se v seriálu setkáme. Díky tomu je jasné, že Netflix opravdu připravuje adaptaci příběhu knižní ságy a povídek od Andrzeje Sapkowského, nikoliv herní trilogie od CD Projektu RED.

Mezi odhalené seriálové postavy totiž patří Geralt, Yennefer, Ciri, Triss Ranuncul, Marigold, Regis, Milwa, Cahir, Angouleme, Emhyr var Emreis, Vilgefortz, Leo Bonhart, Essi Daven nebo Borch Tři kavky, známý také jako Villentretenmerth. A Klepna. Protože bez Klepny by se nikdo nikam nepohnul. Nebo by se naopak hnuli všichni, ale Klepna by jediná zůstala trucovat na místě, ideálně zaseknutá v plotě nebo na střeše chalupy.

Těm, kteří znají svět Zaklínače jen díky hrám od CD Projektu RED, budou nejspíš některá jména připadat neznámá. Čtenářům knih je však jistě není třeba představovat. Já jen připomenu, že řada jmen, která mohou být hráčům méně známé, odkazuje spíše na události knižní ságy. Pouze Borch Tři kavky a Essi Daven jasně svědčí i o využití motivů povídek.

Samozřejmě existuje šance, že se tvůrci seriálu v něčem nechají inspirovat herní trilogií, ale zúčastněné postavy jsou značným náznakem skutečnosti, že události povídek a knižní ságy O Geraltovi, Yennefer a Ciri budou alfou a omegou. Nyní si můžeme pokládat otázku, jestli dojde na co nejvěrnější adaptaci nebo jestli autoři využijí jen určité styčné body a postavy a na nich postaví víceméně vlastní příběh. A také bychom měli doufat, že projekt Netflixu neskončí jako nechvalně proslulý polský film/seriál, v němž se některé výše zmíněné postavy také objevily.

Zdroj: Twitter

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama