The Caligula Effect: Overdose ​vychází příští rok na PS4, Switch a PC
Novinka The Caligula Effect: Overdose ​vychází příští rok na PS4, Switch a PC

The Caligula Effect: Overdose ​vychází příští rok na PS4, Switch a PC

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

2
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Windows PC

NIS America již lokalizuje remake hry, běžící na Unreal Enginu 4.

Reklama

Možná se vám ještě vybaví název hry The Caligula Effect, ve které jste mohli najít určitou inspiraci sérií Persona. Titul nakonec vyšel na západě v květnu loňského pouze digitálně pro PS Vitu a dovolím si tvrdit, že své ambice nenaplnil. Z části za to může i jeho uvedení pouze na kapesní konzoli, a tak se společnost FuRyu rozhodla pro vytvoření remaku hry.

Ten má na svědomí japonské studio Historia, které se specializuje na vývoj her na Unreal Enginu 4. Jde tedy o zkušeného hráče na poli vývoje her, který má na svědomí třeba level design PlayStation 4 verze Dragon Questu XI: Echoes of an Elusive Age.

Chvíli nebylo jasné, jestli se remake dostane i na západ, ale nyní můžeme s klidem oznámit, že The Caligula Effect: Overdose vyjde na jaře roku 2019 ve verzích pro PlayStation 4, Switch a pro PC (pouze digitálně přes Steam) také v Severní Americe a v Evropě. O vydání se postará společnost NIS Americe, takže se můžeme těšit i na pěknou limitovanou edici hry, obsahující kromě kopie hry i oficiální soundtrack, oficiální artbook, voděodolný plakát Beautiful Lies a sběratelskou krabici. Jak je už zvykem, k mání pouze prostřednictvím online obchodu NIS America, a to pouze pro PlayStation 4 a Switch.

Připomeňme si ale, o co ve hře The Caligula Effect jde. Hlavním negativním "hrdinou" je idylický svět Mobius, který existuje jen kvůli tomu, aby lidé zapomněli na bolest a problémy reality. V tomto světě vytvořeném programem pro vocaloidy nazvaným μ (Mu), se hranice mezi realitou a fantazií značně prolnuly a tím pádem je lidem umožněno znovu si prožívat klidný život na střední škole. A přesto se několika studentům na tomto zdánlivě ideálním světě něco nezdá a začnou plánovat z tohoto falešného ráje se svými spolužáky útěk a návrat do všední reality.

The Caligula Effect: Overdose se může pochlubit vylepšeným vzhledem a také hratelností. Nechybí ani nové scénáře a zakončení. Nově také půjde hrát za přidanou ženskou protagonistku, nebo se setkat s novými členy Go-Home Clubu.

Jednou z předností akčního JRPG The Caligula Effect byl speciální turn-based bojový systém, ve kterém jste si mohli vytvořit takřka bezchybnou strategii. Tu umožňovalo použití imaginárního řetězení příkazů, vytváření komb a možnosti předpovědět, jakou reakci budou mít na vaše kroky nepřátelé. K vytvoření kvalitní strategie posloužilo více než 500 NPC v podobě dalších studentů, ze kterých lze vytvořit ideální tým.

Níže se ještě podívejte na asi hodinový záznam z hraní remaku The Caligula Effect: Overdose, pořízený během live streamu Dengeki online a na pěknou galerii screenshotů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama