THQ Nordic vede k nakupování starých značek láska, ale i obchod
Novinka THQ Nordic vede k nakupování starých značek láska, ale i obchod

THQ Nordic vede k nakupování starých značek láska, ale i obchod

Michal Burian

Michal Burian

Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Windows PC Xbox Xbox One

„Když máme možnost koupit nějakou značku, klademe si několik otázek.“

Reklama

Nákupy rakouské společnost THQ Nordic nelze přehlédnout. Už nejde o malou firmu pod Alpami, ale o významného vydavatele vlastnícího práva na spoustu legendárních značek, včetně Delta Force, Baja, Commander Keen, Darksiders nebo TimeSplitters. V nedávné době se na početný seznam přidalo RPG dobrodružství Kingdoms of Amalur: Reckoning a survival horor Alone in the Dark. Proč THQ Nordic tyto a další značky koupili a co s nimi mají v plánu?

Odpověď na tuto otázku chce znát spousta hráčů. Od THQ Nordic jsme toho zatím totiž moc neviděli a své plány společnost zatím moc nesdílela. Změnit se to navenek pokusil obchodní ředitel a šéf vývoje Reinhard Pollice. Dle jeho slov nejde jen o zálibu, respektive lásku ke klasickým sériím. Je v tom pochopitelně i obchodní záměr.

„Jsou to hry, které jsme v minulosti milovali. Domníváme se, že mají na trhu stále své místo. Je lepší získat originál, namísto vytváření něčeho nového. Když máme možnost koupit nějakou značku, klademe si několik otázek. Je důležitá? Je to něco cool? Byla jedinečná, když vyšla? Má svou fanouškovskou základnu? Tyto otázky jsou pro nás velmi důležité.“

Na závěr rozhovoru s IGN poznamenal jednu důležitost. S nákupem IP ještě neskončili.

Připomeňme jednu věc. THQ Nordic se v únoru letošního roku stali majitelem Koch Media. Za 121 milionů euro získali i Deep Silver a společně s nimi práva mj. na Metro a Saints Row.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama