​Na jaře se opět podíváme díky Atelieru Lulua​ do Arlandu
Novinka ​Na jaře se opět podíváme díky Atelieru Lulua​ do Arlandu

​Na jaře se opět podíváme díky Atelieru Lulua​ do Arlandu

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

2
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Windows PC

Arlandská trilogie ještě neřekla poslední slovo a bude mít nakonec pokračování.

Reklama

Společnost Gust vždycky koncipovala sérii Atelier jako řadu do sebe provázaných trilogií. Jednou z velmi povedených minisérií byla také ta, odehrávající se v Arlandu, do které patřily díly Atelier Rorona: The Alchemist of Arland, pokračující Atelierem Totori: The Adventurer of Arland a končící Atelierem Meruru: The Apprentice of Arland. Jak to ale vypadá, chystá se i čtvrtý díl, nazvaný Atelier Lulua: The Scion of Arland, který vyjde v Severní Americe a v Evropě na jaře roku 2019 pro PlayStation 4, Switch a prostřednictvím Steamu i na PC.

Chystaný titul nám má přiblížit jakými změnami prošly v průběhu času známá místa a také oblíbené postavy. V tomto novém, ale důvěrně známém světě, se zvedá opona příběhu s novým alchymistickým dobrodružstvím.

Hlavní hrdinkou je impulzivní mladá dívka Elmerulia Fryxell (přezdívaná Lulua), žijící ve městě Arklys na hranici Arlandu. Lulua se chce stát stejně dobrou alchymistkou, jako je její matka Rorolina Frixell, nám známá spíše jako Rorona, a proto tvrdě pracuje pod dohledem své učitelky Piany. Bohužel ale nemá zrovna moc talentu, ale jednoho dne se ji naskytne příležitost vyniknout, protože narazí na podivnou knihu Alchemy Riddle. Tuto knihu, kterou nemůže číst nikdo jiný než autor, je neuvěřitelně obtížné pochopit. Ale poté, co se Lulue podaří rozluštit první stránku, pocítí s neuvěřitelnou jistotou, že v ní žije nějaká mysteriozní síla.

Hlavním problémem Luluy je její temperament, protože má tendenci jednat předtím, než o problému začne vůbec přemýšlet. Takže nechá jednat přirozenou zvědavost, jde za svým snem a rozhodne se rozluštit knihu. Toto rozhodnutí nakonec povede k odhalení pravdy nejen Arklysu, ale také o celém Arlandu.

Její kamarádkou z dětství je Eva Armster, dívka, která je vždy na Luluině straně a dává na pozor jako strážný anděl. Přestože je velmi klidná, má Eva povahu silné osobnosti. Před ostatními neukazuje své slabosti a je velmi spolehlivá.

Atelier Lulua: The Scion of Arland využije stejné herní systémy, kterými je definována celá Arlanská série Ateliérů, ale všechny prošly určitým vývojem. Kromě samotné podstaty si vzaly něco nového z každého číslovaného titulu a tímto jedinečným spojením prvků vznikl podle slov tvůrců zcela nový zážitek ze hry. Rovněž byl určitým způsobem vylepšen průzkum a syntézy. Místa a předměty, známé všem hráčům série Arland, se opět objeví ve velkém množství a hra v podstatě používá systém objevování a studia z Atelieru Totori, ale stejně jako u jiných dílů zde existuje několik základních a detailnějších systémů syntéz.

Systém bitev naopak plně vychází ze série Mysterious, takže pokud náhodou patříte mezi hráče, kteří ještě se sérií Arland nepřišli do styku, nebudete mít problém se zorientovat. A jako vždy se objeví staré známé postavy z předchozích dílů a některé z nich si budete moci i přidat do své skupiny.

Za návrhem postav stojí opět Mel Kishida, charakteristický návrhář série Arland. Počínaje Lulou, navrhl Kishida všechny nové postavy a některé již existující přetvořil pro potřeby "pokračování příběhu".

Pokud jste podobně zvědaví, jak bude Atelier Lulua: The Scion of Arland vypadat v pohybu, tak si ještě budeme muset chvíli počkat, ale rozhodně půjde o docela zajímavý návrat do starých známých míst. Prozatím můžete navštívit oficiální internetové stránky.

Zdroj: Gust

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama