Konec kampaně Fix PUBG
Novinka Konec kampaně Fix PUBG

Konec kampaně Fix PUBG

Jiří Šmerda

Jiří Šmerda

6
Platformy PlayStation PlayStation 4 Windows PC Xbox Xbox One Apple iOS Android Android

Po třech měsících končí kampaň sloužící k opravě chyb.

Reklama

Pokud patříte mezi fanoušky hitu minulého roku PUBG, určitě jste postřehli kampaň s názvem Fix PUBG, která, jak už název napovídá, si dávala za úkol zlepšit technický stav této hry. Jistě mi dáte za pravdu, že přesně tohle „otec“ battle royale her potřeboval. Navíc je to také pěkná ukázka, jak své nedostatky šikovně proměnit v silný marketingový tah.

V sobotu se na Steam stránce této hry objevil post od samotných vývojářů, ve kterém oznámili jak konec této kampaně, tak zlepšení, kterých za poslední 3 měsíce dosáhli. Vše je přehledně v bodech vypsáno a doplněno o různé grafy. Zlepšení se tedy měla dočkat například optimalizace zobrazování, převážně při začátku a na konci hry, aby při těchto nejdůležitějších pasážích hry neovlivňovala výsledek hra jako taková, ale dovednost samotných hráčů. Ke zlepšení mělo dojít i ve stabilitě frame ratu a celkový počet FPS měl zaznamenat zvýšení. Zaměřili se také na vylepšení matchmakingu a práce na konzolových verzích hry. Nakonec se zaměřili i na boj s herními podvodníky a hackery, kde prozradili statistiku zabanovaných. Je to přes dva miliony hráčů. Tohle kdyby si dovolila většina ostatních multiplayerových her, asi by mohli její autoři vyhlásit bankrot. V závěrečném slově pak zmínili, že si jsou vědomi, že dále musí PUBG vylepšovat a konec této kampaně neznamená konec celkové údržby.

Pokud si však prolistujete komentáře pod příspěvkem na Steamu, zjistíte, že ne všichni hráči sdílí jejich nadšení. Většina naopak tvrdí, že hra nebyla nikdy tak rozbitá jako po posledním opravné aktualizaci, na vytvoření se někdy čeká více jak 5 minut a problémy s hackery jsou stejné, ne-li horší než doposud. Naštěstí se našli i tací, kteří práci vývojářů ocenili. Na to abyste tedy zjistili, kde je pravda, si nejspíš budete muset PUBG zahrát.

Co si o PUBG myslíte vy? Hrajete ho ještě, nebo už jste nad ním dávno zlomili hůl? Zpozorovali jste nějaké zlepšení za posledních několik měsíců?

Celou zprávu najdete zde. PUBG se 7. prosince 2018 rozšíří na PlayStation 4.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama