Studio Saber Interactive má nový domov
Call of Cthulhu Novinka Studio Saber Interactive má nový domov

Studio Saber Interactive má nový domov

Johny

Johny

3
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Windows PC Xbox Xbox One

Vývojářská společnost byla zakoupena za 525 miliónů dolarů.

Reklama

Embracer Group, společnost dříve známá pod jménem THQ Nordic AB koupila studio Saber Interactive. Smlouva má hodnotu 525mil.$ s tím, že studio dostane 150mil.$ hned a zbylých 375mil.$ dostane v průběhu tří let, kde bude ale záležet na výkonech vývojářů.

Saber Interactive se tak stane pátou dceřinou společností Embracer Group. Na stejné pozici jsou tedy Amplifier Game Invest, Coffee Stain Holding, Koch Media a THQ Nordic. Embracer Group tak má "pod palcem" 31 herních studií a 2600 zaměstnanců. Ředitel společnosti, Lars Wingefors, na akvizici nového studia řekl: "Studio Saber bylo na našem radaru velmi dlouho, protože má hlubokou historii kvalitních titulů. Jejich ambiciózní kroky k samofinancovaným projektům v posledních letech byly obzvláště působivé, zejména v případě hry World War Z, která prodala více než tři miliony kopií.“

Saber Interactive kromě World War Z pracovalo například i na NBA Playgrounds, NBA Playgrounds 2 anebo na Spintires: MudRunner. Dále se studio podílelo na vývoji Halo: Combat Evolved Anniversary, Quake Champions, na Nintendo Switch verzích her Vampyr, Call of Cthulhu: The Official Video Game a The Witcher 3: Wild Hunt. Od prosince 2019 také pracují na hře Killing Floor 2.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama