Prodeje her Take-Two
Borderlands 3 Novinka Prodeje her Take-Two

Prodeje her Take-Two

Johny

Johny

4
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Windows PC Xbox Xbox One

Grand Theft Auto V jako druhá nejprodávanější hra na světě?

Reklama

Před pár dny videoherní vydavatel Take-Two uspořádal konferenci s investory, kde společnost oznámila aktuálnější prodeje svých her, hlavní herní zdroje příjmů a své plány na následující roky.

  • Grand Theft Auto V dosud prodalo přes 130 miliónů kopií. (nepočítají se rozdané kopie na Epic Games) Tento díl je druhou nejvíce prodávanou hrou na světě. První je Minecraft s prodeji okolo 200 miliónů kusů. Pokud započítáme i Tetris, tak by se GTA V posunulo o příčku níž. Celkově série GTA prodala okolo 325 miliónů, což znamená, že GTA V činí 40% z celkové série.
  • Red Dead Redemption 2 - 31 miliónů kopií. Celá série již dosáhla na 52 miliónů prodaných kusů.
  • NBA 2K20 - 12 miliónů. O 33% více než předchozí díl. Všechny díly skoro dosahují ke 100 miliónům kopií.
  • Borderlands 3 - 10 miliónů kusů. Celá série - 60 miliónů.
  • The Outer Worlds - 2,5 miliónů prodaných kopií. Jde o nejúspěšnější titul vydaný společností Private Division.
  • Mafia 3 - 7 miliónů kopií.

Za fiskální rok 2020 vzrostl příjem z her z 2,6 miliard dolarů na 3 miliardy. Hlavními zdroji jsou NBA 2K20 a 2K19, GTA V a GTA Online, RDR2 a RDO, Borderlands 3, The Outer Worlds, Civilization VI a tituly série WWE. 77% z příjmů byly digitální prodeje, z toho 45% jsou mikrotransakce a DLC. Videoherní analytik Daniel Ahmad se podělil i o vizuální zobrazení těchto změn.

Prodeje her Take-Two

Take-Two plánuje do pěti let vydat 93 herních titulů včetně DLC. Dle Daniela Ahmada 63 z nich se bude týkat hlavních, pravděpodobně AAA her. Dalších 17 budou menší tituly, asi AA hry nebo DLC k nim, a zbylých 13 budou malé arkádové hry či DLC. 46 titulů z těchto 93 budou úplně nové IP, 21 titulů bude na mobilní telefony a 26 budou free-to-play hry. Ve fiskálním roce 2021 se dočkáme těchto oznámených titulů:

Prodeje her Take-Two

Celkově fiskální rok 2021 (duben 2020 - březen 2021) bude slabším rokem, co se týká vydávání velkých her. Těch se prý dočkáme až po březnu 2021. Prozatím se velmi dobře vede Red Dead Online a Grand Theft Auto Online, kteří nedávno dosáhli rekordu v počtu hrajících hráčů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama