MicroProse znovu na scéně
Novinka MicroProse znovu na scéně

MicroProse znovu na scéně

Michal Jonáš

Michal Jonáš

5
Platformy Windows PC

Kdysi slavný herní vydavatel se znovu vrací na světový trh.

Reklama

Hlavně nám starším pamětníkům je původně americký herní distributor MicroProse, založený v roce 1982 v Hunt Valley, dostatečně známý. Vždy se hlavně zaměřoval na reálné vojenské simulátory a hardcore strategie, jako jsou např. série 1942, B-17 Flying Fortress, F-117A Stealth Fighter, F-15 Strike Eagle, Falcon 3.0, Gunship či X-COM.

Samostatně ale působil pouze do roku 1993, kdy se z něj stala podznačka distributora Spectrum HoloByte, aby nakonec dožil jen jako produkční label obra Hasbro Interactive. Nakonec značku ještě krátce používal distributor Infogrames, ale v roce 2003 ji zařízl úplně.

 

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=07FF0-V9nZ4&feature=emb_logo[/embed]

 

Nedávno ochrannou známku MicroProse a některé její herní značky odkoupil australský vývojář David Lagettie, který dříve pracoval jako šéf australské pobočky Bohemia Interactive, zaměřené na vývoj profesionálních vojenských simulátorů VBS. A tak minulý rok MicroProse začal zase fungovat jako herní distributor, jehož součástí je i jeden ze zakladatelů, Američan Bill Stealey.

MicroProse se aktuálně věnuje distribuci a produkci zatím spíše menších a komunitních her opět hlavně z vojenského a simulačního šuplíku, jako je bezplatná taktická střílečka Operation: Harsh Doorstop, námořní vojenské strategie Sea Power: Naval Combat in the Missile Age a Task Force Admiral nebo pokračovatel slavné série B-17 Flying Fortress jménem The Mighty Eighth.

 

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=kZFrX3ePvRM&feature=emb_logo[/embed]

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama