Díky xCloudu si zahrajeme Xbox hry na mobilu už v září
Novinka Díky xCloudu si zahrajeme Xbox hry na mobilu už v září

Díky xCloudu si zahrajeme Xbox hry na mobilu už v září

Jan Urbančík

Jan Urbančík

12
Platformy Xbox Xbox Series X|S Windows PC Xbox Xbox One Android Android

Služba bude hned od začátku dostupná i v Česku a na Slovensku. K dispozici bude více než 100 titulů.

Reklama

Microsoft už delší dobu pracuje na projektu xCloud, díky kterému si budeme moct zahrát hry na jakémkoli zařízení, aniž bychom museli řešit jeho výkon. A právě dnes oznámil, že na mobilních zařízeních (zatím pouze na těch s operačním systémem Android) se oficiálního spuštění dočkáme už 15. září. Služba bude nejprve dostupná ve 22 zemích, mezi které patří i Česko a Slovensko, a na mobilech si díky Xbox Game Pass Ultimate zahrajeme více než stovku titulů. Zatím se zmiňují hry Minecraft Dungeons, Destiny 2, Grounded, Tell Me Why, Gears 5 a Yakuza: Kiwami. Další tituly budou oznámeny s tím, jak se bude přibližovat datum vydání.

Díky xCloudu si zahrajeme Xbox hry na mobilu už v září

Samozřejmě nemusíte hrát jen na mobilu, všechno se týká i PC a Xboxu. Zařízení navíc můžete střídat, všude budete mít úplně stejný profil, seznam přátel, achievementy a samozřejmě i savy. V klidu tak můžete rozehrát hru na PC a pokračovat na mobilu. Stejné je to pak s multiplayerem, můžete hrát třeba na mobilu v online kooperaci s vaším kamarádem na Xboxu. Volba platformy je tedy na vás. xCloud bude dostupný v rámci zmiňovaného Game Passu Ultimate, což však nic nemění na ceně tohoto předplatného. První měsíc je za 26 korun a následně za 339 Kč měsíčně. Game Pass Ultimate pak kromě xCloudu a klasického Game Passu zahrnuje i službu Xbox Live Gold.

Dále jsme se dozvěděli, že Microsoft ve spolupráci se společnostmi Razer, PowerA, 8BitDo a Nacon připravuje úplně nové doplňky speciálně navržené pro cloudové hraní. Dočkáme se například ovladačů, které jsou upravené tak, aby se vám vlezly do batohu, anebo takových, které půjdou rozdělit na dvě poloviny a připevnit na strany vašeho telefonu, což samozřejmě silně připomíná Nintendo Switch. Nebudete ale omezeni jen na ovladače od Microsoftu a jeho partnerů, můžete použít i DualShock 4 od Sony.

Nakonec ještě dodám, že další novinky bychom se měli dozvědět na zítřejším streamu Samsung Unpacked, který začne v 16:00 našeho času.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama