The Cube Escape Collection
Novinka The Cube Escape Collection

The Cube Escape Collection

Michal Jonáš

Michal Jonáš

1
Platformy Windows PC Apple Mac

Komplet balíček oceňovaných hříček ze světa Rusty Lake.

Reklama

Rusty Lake je jednak velmi plodné nezávislé pidi studijko půl tuctu vývojářů z Amsterdamu. Ale také jednak název jejich jedné slavné a chválené řady malých her, již spojuje prapodivný svět kolem Rezavého jezera, ne náhodou inspirovaný slavným televizním seriálem Městečko Twin Peaks. Moji recenzi jejich předposlední hříčky The White Room si přečtete zde.

Druhou řadou holandských tvůrců, kterou ale své univerzum vlastně načínali, je série Cube Escape, jež má celkem devět dílů. Jedná se taktéž o malé a kratší, technicky i graficky jednoduché až mobilní klikací adventurky vždy s herní dobou maximálně na několik málo hodin, ale vesměs s velmi solidní a občas i napínavou zápletkou.

 

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=UTKfF1K1MUg[/embed]

 

Problémem bylo, že všechny hry Cube Escape používají jako jednu z technologií Macromedia/Adobe Flash, která od příštího roku nebude dále distribuována, vylepšována ani podporována. Flash jako kdysi velmi hojně využívaný multimediální webový nástroj končí.

V Rusty Lake se tudíž rozhodli postupně všechny své tituly postavené celé či z části na Flashi raději nově předělat pouze na engine Unity, případně novější Adobe Air, aby i po skončení podpory Flashe tyto hry bez potíží fungovaly. A tak si nyní na Steamu nebo Itchi můžete stáhnout ucelený aktuální balíček všech devíti titulů The Cube Escape Collection, a to za naprosto mizivý peníz 3,99 EUR, případně za 4,99 USD.

 

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=R6RUyC-w9Lk[/embed]

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama