Ředitel Take-Two je skeptický vůči hernímu předplatnému
Red Dead Redemption Novinka Ředitel Take-Two je skeptický vůči hernímu předplatnému

Ředitel Take-Two je skeptický vůči hernímu předplatnému

Smazaný uživatel

Smazaný uživatel

23
Platformy PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Podle něj by hry měly být dražší.

Reklama

Videoherní předplatné se stává nedílnou součástí herního průmyslu. Služby jako Xbox Game Pass, PlayStation Plus, ale i EA Play nebo Ubisoft+ se snaží nabídnout hráči co nejširší nabídku herních titulů za určitý měsíční poplatek. Už dříve tento systém, konkrétně u Xboxu Game Pass, kritizoval například šéf PlayStationu Jim Ryan. Nově se ke kritikům předplatitelských služeb přidal i ředitel vydavatelství Take-Two, Strauss Zelnick.

Zelnick během telefonátu s investory za uplynulý kvartál vyjádřil pochyby o tom, že herní předplatné nějak dramaticky ovlivňuje herní průmysl. Podle něj tyto předplatné nebudou jediným, případně primárním způsobem distribuce videoher. Zároveň uvedl, že cena her je v porovnání s časem, který hráči u dané hry stráví, velmi nízká. „Poskytujeme v našem podnikání ty nejkvalitnější zážitky a účtujeme za ně mnohem méně, než si myslíme, že mají pro zákazníka hodnotu,“ řekl Zelnick.

Společnost Take-Two v minulosti přidala například své tituly GTA V a Red Dead Redemption 2 do Xbox Game Pass, ačkoliv se jednalo o krátkou dobu. Přesto podle Zelnicka nemůžou být předplatitelské služby výdělečné. Vedoucí partner Karl Slatoff rovněž uvedl, že pokud trend těchto služeb bude narůstat, budou se předplatným více věnovat. „Představuji si, že v tom budeme pokračovat. Na konci dne se zákazník rozhodne a my budeme tam, kde je zákazník,“ uvedl Slatoff.

Podle herního designéra Todda Howarda z Bethesdy představuje herní předplatné, v tomto případě Xbox Game Pass, příležitost pro značky, u kterých předchozí tituly zaznamenaly úspěch u kritiků, ale horší prodeje. Díky předplatnému se podle Howarda budou moct financovat i tituly, jež by samostatně neměly velké tržby.

Xbox Game Pass v nedávné době dosáhl hranice 15 miliónů předplatitelů. Podobně dobře si vede i služba EA Play, jež má v současnosti okolo 6,5 miliónů předplatitelů. Šéf EA, Andrew Wilson, tvrdí, že se této služby postupně dočkají hráči na všech platformách. Kromě toho se EA Play stane od 10. listopadu součástí nabídky Xbox Game Pass Ultimate a nabídne tak tituly jako jsou Star Wars Jedi: Fallen Order, Mass Effect trilogii, nebo FIFA 20.

Ředitel Take-Two se také vyjádřil k modelu free-to-play, přičemž on osobně dává přednost "efektivnímu" free-to-play modelu, kdy si lidé koupí hru jako GTA V a její součástí je i online multiplayer, který může být podporován několik let. On sám GTA V online a Red Dead Online přirovnal k Call of Duty: Warzone, ale v tomto případě hráči nemusí vlastnit Modern Warfare.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama