Videoherní průmysl má prvního Oscara za dokument Colette
Novinka Videoherní průmysl má prvního Oscara za dokument Colette

Videoherní průmysl má prvního Oscara za dokument Colette

Smazaný uživatel

Smazaný uživatel

4
Platformy Windows PC

Ten byl vydaný v rámci hry Medal of Honor: Above and Beyond.

Reklama

Videoherní svět může slavit další historický milník. Letošního Oscara za nejlepší dokument (v oblasti kratších dokumentů) získal krátký film s názvem Colette, který byl vydaný v rámci hry Medal of Honor: Above and Beyond. Je to vůbec poprvé co odvětví videoher získalo Oscara.

Film Colette, který režíroval Anthony Giacchino, vypráví skutečný příběh 92leté Colette Marin-Catherine, bojovnice francouzského odporu ve druhé světové válce. Film sleduje její návrat do Německa, a to včetně zajateckého tábora, kde zemřel její bratr Jean-Pierre. "Skutečným hrdinou je zde sama Colette, která sdílela svůj příběh čestně a pevně. Jak vidíme ve filmu, odpor vyžaduje odvahu, ale čelit minulosti člověka může vyžadovat ještě víc. Umožnit nám uchovat tuto pouť pro budoucí generace bylo skutečným aktem statečnosti a důvěry," uvedl produkční ředitel Oculus Studios Mike Doran.

Hra Medal of Honor: Above and Beyond vyšlo v prosinci loňského roku pro Oculus a Steam VR. Vyvíjená byla studiem Respawn Entertainment, které stojí za takovými hity, jako je série Titanfall, nebo battle royale Apex Legends.

Dokument Colette můžete zdarma sledovat na YouTube, Oculus TV nebo The Guardian.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama