Přehled novinek z Japonska 38. týdne
Animal Crossing: New Horizons Novinka Přehled novinek z Japonska 38. týdne

Přehled novinek z Japonska 38. týdne

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

3
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One Apple iOS Android Android

Venku je Castlevania, NEO dorazilo na PC a další hry slaví pěkná výročí!

Reklama

Dnešní přehled naplnilo velké množství různorodých zpráv. V průběhu týdne byl navíc odvysílán i nový Nintendo Direct, z něhož jste si mohli ty podstatné zprávy přečíst v našich samostatných novinkách. Díky tomu všemu je ale dost plný jak seznam krátkých zpráv a tak nám taky pěkně narostla celková délka dnešního přehledu. Užijte si jej, já pro vás po delší době chystám nějakou tu recenzi.

  • Atlus bude 27. září ve 12:15 JST vysílat pořad Shin Megami Tensei V News Vol.3, který budete moci sledovat na YouTube. Přinese nejnovější informace o Shin Megami Tensei V, moderátorem bude Chiaki Matsuzawa. Čtvrtý díl pak bude následovat koncem října.
  • PC verze hry diesel punkové metroidvanie F.I.S.T.: Forged in Shadow Torch vyjde prostřednictvím obchodu Steam a Epic Games Store v říjnu. Zprávu oznámili vývojáři z TiGames. Hra vyšla pro PlayStation 5 a PlayStation 4 7. září.
  • Společnost Bandai Namco si v Japonsku podala ochranné známky na Wahoo Encore a 1&2 Encore. Označení Encore je u Bandai Namca používáno u remasterovaných vydání pro Japonsko. Například Mr. Driller DrillLand je Mr. Driller Encore. Wahoo je pak slogan hlavního hrdiny série Klonoa. Bandai Namco si podalo ochrannou známkou Klonoa Encore a Mr. Driller Encore v září 2019. Ve spojení s dnešními ochrannými známkami to vypadá na nové oznámení.
  • miHoYo si podali ochrannou známky na Honkai: Star Rail a Genshin Impact (v angličtině, japonštině a na logo).
  • Hajime Tabata-run studio JP Games si pak podalo ochrannou známku na The Run & Gun.
  • A Konami Digital Entertainment si podali ochrannou známku na Shine Post, což je také název krátkého románu od společnosti Dengeki Bunko, který má vyjít 8. října.
  • Společnost iMel vydá v Japonsku 28. října Switch verzi romantického vizuálního románu Aikagi 3 od Azarashi Softu. Dostupný bude na Nintendo eShopu. pro Pc vyšla Aikagi 3 28. května.
  • Aniplex oznámil celkové množství vyskladněných fyzických a prodaných digitálních kopií hry Tsukihime: A Piece of Blue Glass Moon od studia Type-Moon. Ty překonaly 240 000 kusů. Hra vyšla v Japonsku pro PlayStation 4 a Switch 26. srpna.

Persona 25th Times

Atlus vydal první díl pořadu Persona 25th Times, ve kterém se zaměřuje na novinky k 25. výročí série Persona.

Úvodní epizoda, kterou moderuje Morgana, oficiální ambasadorka výročí série, odhalila následující projekty:

  • V Japonsku budou anime ze série Persona k dispozici prostřednictvím streamu. Jedná se o Persona Trinity Soul, Persona 4, Persona 4 Golden a Persona 5 a film Persona 3. Více najdete zde.
  • 21. listopadu proběhne Tokijské opeře speciální orchestrální koncert k 25. výročí série, na kterém zazní skladby ze série Persona v klasická a orchestrální úpravě.
  • Na Tokyo Game Show 2021 Online bude mít 3. října ve 21:40 JST dvorní zpěvačka Persony 5 Lyn mini koncert. Bude součástí streamu #LOVE_SEGA Special Live.

Persona 25th Times Vol. 1 můžete sledovat níže.

Persona 25th Times Vol. 2 je naplánována na prosinec.

Jen pro připomenutí, původní Revelations: Persona vyšla v Japonsku pro PlayStation 20. září 1996.


Tales of Luminaria

Bandai Namco a vývojáři ze studia Colopl nasdíleli nové informace a záběry z hraní hry Tales of Luminaria. Během své první Tales of Luminaria Show také spustili předběžnou registraci hry pro iOS (na App Store) a Android (na Google Play).

Nové informace se týkají hlavně příběhu hry a 21 hlavních postav, ale oznámena byla i anime adaptace Tales of Luminaria: The Fateful Crossroad od Kamikaze Douga, která bude vysílána na Funimationu.

Příběh hry Tales of Luminaria začíná vlastně již hluboko v minulosti, kdy byla země domovem šelem velikosti hor. Ty už sice zkameněly, ale mana vytékající z jejich ostatků, přitahuje lidi, kteří využívali její moc a vybudovali zde civilizaci. Lidé si těchto tvorů produkujících manu začali vážit a pojmenovali je Primordial Beast/Prapůvodní zvířata. Svůj život tak vlastně postavili na jejich odkazu a tak začalo i jejich uctívání.

Jenže čas běžel dál a mezi Federací Jerle, aliancí zemí uctívajících Prapůvodní zvířata, a Gildllanskou říší, využívající pokročilou technologii způsobující její rychlý vývoj, vypukla válka.

Trailer Answer

Japonskou verzi najdete zde.

Tales of Luminaria: The Fateful Crossroad trailer

Japonskou verzi najdete zde.

Gameplay

V čase od 31:54 do 37:42.

Japonskou verzi najdete zde v čase od 1:14:53 do 1:24:03.

Datum vydání Tales of Luminaria zatím ještě nebylo oznámeno.


Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba - The Hinokami Chronicles

Aniplex vydal třetí díl ze série Play Report videí ze hry Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba - The Hinokami Chronicles, pořadem opět provází dabérka Nezuko Kamado Akari Kitou a MC Shouhei Taguchi, který prochází další kapitolou příběhového režimu The Swamp Demon. Čtvrté video bude vydáno 1. října.

Nejnovější vydání časopisu Weekly Jump pak potvrdilo pro hru Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba-The Hinokami Chronicles tři bezplatné aktualizace. Budou dostupné hned po vydání hry a každá přidá dvě nové hratelné postavy.

Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba – The Hinokami Chronicles vyjde v Japonsku pro PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4, Xbox One a přes Steam pro PC 14. října a 15. října dorazí do zbytku světa. Předobjednat ji můžete v obchodech Xzone.cz a Xzone.sk.


NEO: The World Ends with You

Velice kladně přijatá městská akce NEO: The World Ends with You od studia h.a.n.d. vyjde 28. září pod hlavičkou Square Enixu prostřednictvím Epic Games Store pro PC.

NEO: The World Ends with You vyšla 27. července celosvětově pro PlayStation 4 a Switch.


Castlevania Advance Collection

Konami oficiálně oznámila to, co již všichni věděli/tušili. Castlevania Advance Collection je již nyní k dispozici pro PlayStation 4, Xbox One, Switch a přes Steam pro PC.

Kromě tří legendárních Castlevania her, které byly poprvé vydány počátkem let 2000, obsahuje tato kolekce také titul Castlevania: Dracula X a některé dosud neuveřejněné skicy a kresby. V kolekci tedy najdete hry Castlevania: Circle of the Moon (2001), Castlevania: Harmony of Dissonance (2002), Castlevania: Aria of Sorrow (2003) a Castlevania: Dracula X (1995).

Všechny čtyři hry jsou vylepšeny o nově přidané moderní funkce, jako je Rewind, Save/Load and Replay. Pochlubit se může i praktickou encyklopedií, přehrávačem se všemi skladbami a dokonce lze změnit ROM region a zahrát si všechny hry v různých verzích.

Oznámení

Castlevania: Circle of the Moon

Castlevania: Harmony of Dissonance

Castlevania: Aria of Sorrow

Castlevania: Dracula X


Dragon Quest XII: The Flames of Fate

Společnost Orca nabírá zaměstnance pro vývoj her v Unreal Enginu 5. Primárně mají pracovat na hře Dragon Quest XII: The Flames of Fate, ale také na dosud neohlášeném herním obsahu vyvinutém na Unreal Enginu.

Mezi pracovními pozicemi najdete třeba tvůrce postav, animátora, tvůrce filmů, člověka pro tvorbu a návrh uživatelského rozhraní, animátora, environmentálního umělec, designéra úrovní a další.

Tito vývojáři ze Šhindžuku dříve pracovali se Square Enixem na hrách Dragon Quest XI: Echoes of an Elusive Age a Dragon Quest XI S: Echoes of an Elusive Age-Definitive Edition a s Bandai Namcem na hře Ace Combat 7: Skies Unknown.

Dragon Quest XII: The Flames of Fate byl oficiálně oznámen v květnu pro dosud neohlášené platformy. Vyvíjí se na Unreal Enginu 5 a studio Orca je vedle Hexa Drive druhým spolu-vývojářem tohoto projektu.


Atelier

Druhým dnešním výročím, na které upozorníme, slaví série Atelier. Vydavatel Koei Tecmo a vývojář z Gustu proto spustili k 25. výročí série Atelier stránky v angličtině, japonštině a čínštině.

Přehled novinek z Japonska 38. týdne

První díl série, hra Atelier Marie: The Alchemist of Salburg, totiž vyšla v Japonsku pro PlayStation již 23. května 1997.

"V květnu roku 2022 si připomeneme 25. výročí série Atelier," najdete na stránkách noticku. "Velmi děkujeme všem, kteří tuto sérii celá léta podporovali. Za veškerou vaši lásku a podporu pro vás jako dárek plánujeme spustit v průběhu roku 2022 různé projekty související se sérií Atelier, včetně brzkého oznámení nového titulu k 25. výročí. Prosím sledujte nás, protože informace budou uveřejňovány postupně."

Stránky upozorňují na šest výročních projektů (což nemusí být nutně hry), přičemž první bude oznámen 2. října. Zbytek je označen jen jako "již brzy".


Senran Kagura

A ještě jedno výročí nás dnes čeká. Vydavatel Marvelous a vývojáři z Honey∞Parade Games spustili k 10. výročí série Senran Kagura speciální internetové stránky.

Na stránkách najdete speciální video (viz níže), hlavní vizuál k 10. výročí od ilustrátora Nan Yaegashi a zprávy od dabérů. Kliknutím na tlačítko "změnit" v pravém horním rohu stránky, se změní oblečení Asuky a Homury na plavky.

První díl série, Senran Kagura: Skirting Shadows, vyšla v Japonsku pro 3DS 22. září 2011.


Triangle Strategy

O hře Triangle Strategy jsme vás již informovali dříve, kdy byly oznámena jako Project Triangle Strategy. Square Enix a Nintendo ji vydají celosvětově pro Switch spuštěna 4. března 2022.

V této nejnovější HD-2D adventuře od Square Enixu spolu bojují tři národy o kontrolu nad ubývajícími zdroji soli a železa. Jako Serenoa, dědic rodu Wolffortů, budete velet skupině válečníků, a rozplétat spiknutí, ve kterém bude záležet na každém vašem rozhodnutí.

Každé klíčové rozhodnutí, které uděláte, posílí jeden ze tří aspektů (Utility, Morality, Liberty), které dohromady utváří Serenoův pohled na svět a ovlivňují, jak se bude příběh dále vyvíjet.

Tváří v tvář skutečně závažným rozhodnutím bude záležet na větším počtu postav, které budou na Scales of Conviction odevzdávat své hlasy. V těchto okamžicích mohou spojenci a vaše dřívější rozhodnutí, určit osud celých národů i samotného kontinentu Norzelia.

V tahových bitvách pak musíte uvažovat strategicky, abyste využili nejlepší pozice pro zvrácení průběhu boje ve váš prospěch. Umístěním jednotky na vyšší pozice dokážete kontrolovat bojiště a získat výhodu zvětšeného dosahu. Můžete také nepřátele obejít z obou stran a poté udeřit zezadu.

Důležitou součástí boje jsou také elementární řetězové reakce. Například použijte-li oheň k roztavení zledovatělého terénu, můžete jej poté pomocí blesku zasáhnout elektrickým proudem.

Japonskou verzi najdete zde.


Touken Ranbu Musou/Touken Ranbu Warriors

Touken Ranbu Musou je konečně více odhaleno. V Japonsku vyjde pro Switch a prostřednictvím DMM Games Player pro PC 17. února 2022 za 8 788 jenů (asi 1 800Kč). Za vydáním stojí DMM Games a Nitroplus, o vývoj se postaraly studia Omega Force a Ruby Party.

V pátek 24. září pak Koei Tecmo oznámili, že vydá tuto musou hru pro konzoli Switch jako Touken Ranbu Warriors na západě digitálně. Do Severní Ameriky a Evropy dorazí 24. května 2022.

Touken Ranbu Warriors je vůbec první konzolová hra ze série Touken Ranbu. Slibuje kombinaci Touken tréninku a simulace Touken Ranbu -ONLINE- s populární musou/warriors akcí od Koei Temco.

Touken Ranbu Warriors nabídnou 15 postav známých z Touken Ranbu -ONLINE-, kde mají slavné meče podobu válečníků (šermířů) Touken Danshi a elitní bojovníci přísahají, že budou chránit historii. Členové Touken Danshi se posunují v čase bez svých pánů Saniwa, takže jsou bez pevného vedení. To se projeví, když na ně najednou zaútočí hrůzostrašná History Retrograde Army (HRA). V počátcích konfliktu jsou Touken Danshi osloveni tehdejší vládou a vysláni na misi do válečné éry Sengoku, kde již bohužel probíhají v japonské historii změny.

Akce Touken Ranbu Warriors bude k vidění během letošní online Tokyo Games Show 2. října, od 23:00 JST a to během oficiálního speciálního online programu DMM TGS 2021. Zde bude k vidění vůbec první ukázka simultánně tlumočená do angličtiny. Sledovat jej můžete na oficiálním YouTube kanále DMM Games.

Oznámení

Oficiální prezentace

Oficiální stránky hry Touken Ranbu Warriors najdete v angličtině i japonštině.


Asatsugutori

Nippon Ichi Software vypustili nový trailer na adventuru Asatsugutori, ve které povedete vyšetřování s využitím časové smyčky. Ve videu jsou představeny herní systémy.

Asatsugutori má v Japonsku vyjít pro PlayStation 4 a Switch 25. listopadu.


Actraiser Renaissance

Square Enix oznámil strategii Actraiser Renaissance, již nyní dostupnou pro PlayStation 4, Switch, PC (přes Steam), iOS (přes App Store) a Android (přes Google Play).

Actraiser kombinuje akci 2D plošinovek (Realm Acts) se simulací budování města (Realm Management) a vrhne vás do bitvy mezi dobrem a zlem. Nabízí také soundtrack od legendárního Yuza Koshiry, který při prvním vydání hry doslova šokoval, nyní ale v přepracované verzi.

Nová verze hry obsahuje remasterovanou 2D grafiku do nádherného HD rozlišení. 15 nových hudebních skladeb a přepracované původní skladby. Dále nové příběhy, rozšířené možnosti akcí a správu říše, další stage, novou říši a nového bosse. Přidáno bylo také automatické ukládání a úroveň obtížnosti.


Super Robot Wars 30

Bandai Namco vydali společně se studiem B.B. Studio druhý oficiální trailer ke hře Super Robot Wars 30.

Super Robot Wars 30 má pro PlayStation 4 a Switch vyjít v Japonsku a Asii (i s anglickými titulky) a přes Steam celosvětově 28. října.


Phantom Breaker: Omnia

Vydavatel Rocket Panda Games a vývojáři z Mages. a GameLoopu vydali do angličtiny nadabovaný trailer ke hře Phantom Breaker: Omnia.

Seznam anglických dabérů je relativně dlouhý, ale můžeme mezi nimi najít zajímavá jména. Než se podíváte na trailer, projeďte si přehled níže:

  • Luci Christian – Cocoa (Ochaco v My Hero Academia)
  • Monica Rial – Fin (Stocking v Panty & Stocking)
  • Joe Zieja – Infinity (Achilles ve Fate/Apocrypha)
  • Erica Lindbeck – Itsuki (Futaba Sakura v Personě 5)
  • Sarah Williams – M (Jinx v League of Legends)
  • Kira Buckland – Mei (Mary Saotome v Kakegurui)
  • Erica Mendez – Mikoto (Retsuko v Aggretsuko)
  • SungWon Cho – Phantom (FL4K v Borderlands 3)
  • Alejandro Saab – Ren (Leon v Pokemon Journeys)
  • Caitlin Glass – Ria (Cammy White ve Street Fighteru V)
  • Lilypichu – Rin (Mina v Ethereal Enigma)
  • Laura Stahl – Shizuka (Aiger Akabane v Beyblade Burst Turbo)
  • Felecia Angelle – Sophia (Toru Hagakure v My Hero Academia)
  • Matt Mercer – Tokiya (McCree v Overwatchi)
  • Cristina Vee – Waka (Noel v BlazBlue)
  • Amber Connor – Yuzuha (Faye ve Fire Emblemu)
  • Carrie Savage – Rimi (Celica A. Mercury v BlazBlue: Cross Tag Battle)
  • Trina Nishimura – Kurisu Makise (Mikasa Ackermann v Attack on Titan)
  • Patrick Seitz – Gaito (Dio v JoJo’s Bizarre Adventure)
  • Daman Mills – Ende (Frieza v Dragon Ballu Super)

Phantom Breaker: Omnia vyjde začátkem příštího roku pro PlayStation 4, Xbox One, Switch a přes Steam pro PC.


Melty Blood: Type Lumina

Bojovku Melty Blood: Type Lumina od Projectu Lumina si dnes připomeneme hned několika gameplay videí, ve kterých proti sobě stojí Noel a relativně nedávno oznámená nová postava Michaela Roa Valdamjonga. V dalších jsou to pak Miyako Arima proti Vlovu Arkhangelovi. Ale představíme si i novou postavu.

Gameplay č.1

Roa si níže udržuje odstup, ale Noel dokáže stále útočit.

Japonskou verzi najdete zde.

Gameplay č.2

Zde dokáže Roa velmi rychle vytvářet různá komba, ale Noel je zase umí přerušit.

Japonskou verzi najdete zde.

Gameplay č.3

Vlov v něm nespoutaně útočí na Miyako, ale jí se podaří stáhnout a čelit mu.

Japonskou verzi najdete zde.

Gameplay č.4

Japonskou verzi najdete zde.

Postava

Novou hratelnou postavou hry Melty Blood: Type Lumina je dnes představená Red Arcueid (dabing Ikumi Hasegawa). Styl jejího boje se zaměřuje na sílu a rychlost, využívá střelby na dálku a rychlost pohybu.

Red se stala "obětí jisté nehody" a díky tomu získala upíří schopnosti, ale taky touhy. Poháněna instinktem dorazí do klidného lidského města, ale její činy a slova, ovládané pouhými emocemi, jsou pro ostatní docela nebezpečné. Paradoxně je její osobnost stejná, jediným velkým rozdílem je zvětšená sobeckost a změněný přístup k lidem.

Japonskou verzi najdete zde.

Tento nejnovější přírůstek do série 2D bojovek, vytvořených podle vizuálního romantického románu Type-Moon Tsukihime, si budeme moci užít sérii bitev se známými postavami z Tsukihime: A Piece of Blue Glass Moon.

Melty Blood: Type Lumina vyjde celosvětově pro PlayStation 4, Xbox One, Switch a PC (přes Steam) 30. září.


Rune Factory 5

Rune Factory 5 vyjde u SEED Games a Marvelous Europe pro Switch 22. března 2022 v Severní Americe a 25. března v Evropě.

Rune Factory 5 není úplně klasickým JRPG, protože v něm můžete dělat obrovské množství věcí. Od interakce s obyvateli města a hledání toho pravého partnera, přes každodenní práci na farmě, až po výrobu a samotné ovládnutí zbraní a magie, které vám pomohou při vašich výpravách. Rune Factory je navíc vytvořeno v originálním příjemném a „přátelsky bezstarostném“ designu.

Hlavním hrdinou může být muž nebo žena, ale po výběru pohlaví se stejně ocitnete se ztrátou paměti v Rigberthu, městě obklopeném přírodou, kde budete chránit mír jako člen stráže. Budete se svými společníky bojovat s příšerami pomocí nejrůznějších zbraní a magie, nebo jejich kombinací. Ale budete také pěstovat na farmě zeleninu a ovoce, věnovat se u řeky rybaření, komunikovat s obyvateli města a užívat si života ve městě.

Rune Factory 5 vyšla v Japonsku 20. května.


Muv-Luv: Project Mikhail

Společnost aNCHOR odložila na neurčito vydání Switch verze akčního Muv-Luv z dříve plánovaného října. Zároveň také oznámila, že PC verze (bude vydána přes Steam), která měla také být v prodeji od října, bude spuštěna nejprve jen jako Early Access.

Zpoždění Switch verze a změna plné PC verze na Early Access, jsou odůvodněny jako čas pro "další vylepšení kvality" hry. Switch verze by teď měla vyjít až poté, co na PC skončí Early Access.

Níže se můžete podívat na třetí zprávu od vývojářů.

Japonskou verzi najdete zde.


Cupid Parasite

Otome vizuální román Cupid Parasite nakonec vyjde 2. listopadu v Severní Americe a 5. listopadu v Evropě.

Její vydavatel, společnost Idea Factory International, spustí 4. října předobjednávky limitované edice, která obsahuje kopii hry (s oboustrannou krabičkou), steelbook, artbook v pevné vazbě The Parasite’s Guide to Los York, sadu klíčenek, sběratelský box, Radio Los York Presents: Pillow Talk (dvoudiskové audio drama s hudbou z úvodu a konce hry) a exkluzivní sběratelskou kartu.

V Japonsku vyšla hra Cupid Parasite v srpnu roku 2020.


Magatsu Barai

Společnost Light oznámila hru Magatsu Barai, která v sobě spojuje dva žánry a to bojovku a vizuální román. Platformy a ani datum ještě neznáme, ale lze navštívit oficiální teaser stránky.

Oficiální odhalení je naplánováno během live streamu Happinet Game Showcase na Tokyo Game Show 2021 Online 1. října v 17:00 JST. Sledovat jej můžete na YouTube.

Magatsu Barai je bitevním vizuálním románem od společnosti Light, která má za sebou vývoj celé řady dalších bitevních fantasy vizuálních románů, od her jako je Dies Irae po sérii Silverio. Magatsu Barai se zaměří se nejen na bitvy, ale také na líčení vzrušujících a zábavných příběhů z těchto bitev.


Strawberry Nauts

Na seznamu obchodu Rakuten Books se objevil romantický vizuální román Strawberry Nauts od studia Hooksoft. Společnost Entergram jej v Japonsku vydá 27. ledna 2022 ve verzích pro PlayStation 4 a Switch za 6 578 jenů (asi 1 350 Kč).

K dispozici bude za 10 978 jenů (asi 2 250 Kč) také limitovaná edice, která obsahuje látkový plakát velikosti B2 s uměleckými návrhy od Mitsuki Motomiyi, figurkami Suzume Rokkaku a Mikamo Aoto a soundtrackem.

Hrdinou hry je Seitarou, který začíná první ročník střední školy přesunem z domova do školy Goukoukan. Samozřejmě se musí přestěhovat na kolej, ale klučičí koleje jsou plné a tak se nastěhuje k dívkám. Tam se setkává s ostatními obyvateli (kterými jsou samozřejmě dívky) jako jsou senpai Asagiri a Aisa, kamarádka z dětství Itsuki, dcera předsedy školní rady Houmi, nesmělá a drobná Yao, bystrá Touko a další.

Strawberry Nauts vyšla poprvé v listopadu 2011 pro PC a v červenci 2016 pro PC Vitu.


Princess of Glass and Retinue of Mirrors

Dalším romantickým vizuálním románem, který Entergram vydá přes Rakuten Book, je Princess of Glass a Retinue of Mirrors (Glass Hime to Kagami no Juusha) od studia Giga. V Japonsku vyjde pro PlayStation 4 a Switch 27. ledna 2022 za 8 228 jenů (asi 1 700 Kč).

K dispozici bude za 10 978 jenů (asi 2 250 Kč) také limitovaná edice, která obsahuje akrylátový stojánek, dvoudiskový soundtrack Cendrillon Academy a PR kartu Lycee Overture.

Princess of Glass and Retinue of Mirrors vyšla v Japonsku poprvé ve verzi pro PC letos 29. ledna.


Cotton

ININ Games a Strictly Limited Games vydají ještě letos na západě hry ze série Cotton. Konkrétně se jedná o Cotton Guardian Force Saturn Tribute, Cotton 100% a Panorama Cotton. Platformy ale ještě oznámeny nebyly.

V Japonsku má Cotton Guardian Force Saturn Tribute vyjít pro PlayStation 4 a Switch již 30. září (navíc s podporou anglických titulků), je toto vůbec první oznámení nových portů her Cotton 100% a Panorama Cotton a zároveň jde o první informaci, kdy budou všechny tyto tituly oficiálně dostupné na západě.

Společnost ININ Games také naznačili něco ve smyslu "velmi zvláštního oznámení", které se dovíme "ještě koncem tohoto roku" při oslavách 30. narozenin série Cotton. V Japonsku vyjde pro PlayStation 4 a Switch k 30. výročí další hra s názvem Cotton Rock ‘n‘ Roll a to 23. prosince. V zimě 2021 - 2022 bude následovat PC verze.


Castle of Shikigami 2

V roce 2006 se na obloze nad Tokiem objevil "podivný zvrácený hrad". Podle různých příběhů v něm prý je výzbroj pro lov bohů. Druhý díl této shoot ’em up akce, která si získala popularitu hlavně na arkádách, nyní přichází na Steam obohacená o další prvky.

Vydavatel Degica Games a vývojáři z Alfa Systemu a Cosmo Machiny vydají tuto aktualizovanou verzi arkádového shoot’s em upu v prosinci. Castle of Shikigami 2 ale vyjde kromě PC také pro Switch.

Castle Shikigami 2 je staší hrou. Poprvé se objevila na arkádách v roce 2003, následně na GameCube v říjnu roku 2003, na PlayStationu 2 v lednu 2004, pak se dostala v březnu 2004 na Dreamcast, na Xbox v dubnu 2004 a na PC v září 2004.


Miss Kobayashi's Dragon Maid: Sakuretsu!! Chorogon Breath

Bushiroad oznámili shoot 'em up akci Miss Kobayashi's Dragon Maid: Sakuretsu!! Chorogon Breath. Vyjde v Japonsku na jaře příští rok v anglické i japonské verzi pro PlayStation 4 a Switch.

Přehled novinek z Japonska 38. týdne

Další informace oznámeny nebyly, ale můžete navštívit oficiální internetové stránky nebo sledovat hru na Twitteru @maiddragon_game.


Animal Crossing: New Horizons

Společnost Nintendo bude v říjnu pořádat speciální díl Directu, zaměřený na hru Animal Crossing: New Horizons. Konkrétní datum ale oznámeno nebylo.

Na programu Přenos budou informace o nové bezplatné aktualizaci, která pro Animal Crossing: New Horizons vyjde v listopadu.

Animal Crossing: New Horizons je nyní k dispozici pro konzoli Switch.


Big in Japan Sale

Na PlayStation probíhá aktuálně od 22. září do 6. října 2021 slevová akce Big in Japan Sale zaměřená kromě jiného na PS4 tituly společnosti Spike Chunsoft. Získat je můžete až se slevou 85%.

Najdete zde tituly jako AI: Somnium Files (sleva 60%), Danganronpa 1 • 2 Reload a Danganronpa V3: Killing Harmony (každý se slevou 60%), Re: ZERO - Starting Life in Another World - The Prophecy of the Throne (50%), série Robotics;Notes a Steins;Gate (sleva 60%), KATANA KAMI: A Way of the Samurai Story + DLC (60%), Conception PLUS (70%), YU-NO: A girl who chants love at the bound of this world (sleva 70%), Zanki Zero: Last Beginning (80%), Fire Pro Wrestling World (i s DLC se slevou 80%), 428: Shibuya Scramble (85%) a další.

Kromě her od společnosti Spike Chunsoft najdete ale v akci Big in Japana Sale velké množství dalších titulů.


Yurukill: The Calumniation Games

Vydavatel IzanagiGames a vývojáři z G.rev vydali novou sadu "bullet hell" gameplay videí ze hry Yurukill: The Calumniation Games.

Bullet Hell Showcase: Sengoku Shunju

Bullet Hell Showcase: Rina Azami

Bullet Hell Showcase: Futa Yamada

Bullet Hell Showcase: Kagura Kagutsuchi

Bullet Hell Showcase: Gentoku Omuro

Bullet Hell Showcase: Izane Akegarasu

Bullet Hell Showcase: Hanaka Ichirin

Bullet Hell Showcase: Keiichi Oka

Yurukill: The Calumniation Games vyjde pro PlayStation 5, PlayStation 4, Switch a přes Steam pro PC příští rok na jaře.


Tento týden vyšlo

Fyzicky i digitálně

  • Death Stranding Director’s Cut (PS5) – vychází celosvětově
  • Dragon Ball Z: Kakarot + A New Power Awakens Set (Switch) – vychází celosvětově
  • F.I.S.T.: Forged In Shadow Torch (PS5, PS4) – již dostupná digitálně celosvětově
  • Lost Judgment (PS5, PS4) – vychází celosvětově, na západě pro PS5, PS4, Xbox Series/One)
  • RiMS Racing (PS5) – již dostupná celosvětově

Digitálně

  • Diablo II: Resurrected (PS5, Xbox Series, PS4, Xbox One, Switch, PC [Battle.net]) – vychází celosvětově
  • Galactic Invasion (Switch) – již dostupná celosvětově
  • G-Mode Archives 39 Flyhight Cloudia 4: Eien no Kizuna (Switch, PC [Steam])
  • Grisaia Phantom Trigger 06 (Switch) – vychází celosvětově
  • Haustoria (Switch) – vychází celosvětově
  • Kena: Bridge of Spirits (PS5, PS4, PC [Epic Games Store]) – vychází celosvětově
  • Kirakira Stars: Idol Project Memories (Switch) – vychází celosvětově
  • Lost Judgment (Xbox Series, Xbox One) – vychází celosvětově
  • MageQuit (Switch) – vychází celosvětově
  • Minecraft Dungeons (PC [Steam]) – vychází celosvětově
  • Mountain Bike Hill Climb Race: Real 2D Arcade Dirt Racing Games (Switch) – vychází celosvětově
  • Sable (Xbox Series, Xbox One, PC [Steam]) – vychází celosvětově

Recenze z Famitsu Vol. 1712

  • The Legend of Heroes: Kuro no Kiseki (PS4) – 9/8/8/9 [34/40]
  • WRC 9 (PS5, Switch) – 8/8/8/8 [32/40]

Prodeje podle Famitsu

Za období od 13. do 19. září 2021. V závorkách jsou uvedeny celkové prodeje od vydání.

Software

  1. Tales of Arise (PlayStation 4) – 33 128 ks (184 444 ks)
  2. WarioWare: Get It Together! (Switch) – 32 131 ks (104 408 ks)
  3. Neptunia x Senran Kagura: Ninja Wars (PlayStation 4) – 18 789 ks (novinka)
  4. BanG Dream! Girls Band Party! for Nintendo Switch (Switch) – 15 398 ks (novinka)
  5. Ring Fit Adventure (Switch) – 11 784 ks (2 830 643 ks)
  6. Mario Kart 8 Deluxe (Switch) – 11 751 ks (4 051 139 ks)
  7. Minecraft (Switch) – 11 107 ks (2 191 918 ks)
  8. Super Smash Bros. Ultimate (Switch) – 6 987 ks (4 423 047 ks)
  9. Momotaro Dentetsu: Showa, Heisei, Reiwa mo Teiban! (Switch) – 6 968 ks (2 374 578 ks)
  10. Ni no Kuni II: Revenant Kingdom – Prince’s Edition (Switch) – 6 673 ks (novinka)

Hardware

  1. Switch – 31 290 ks (17 096 974 ks)
  2. PlayStation 5 – 13 289 ks (875 557 ks)
  3. Switch Lite – 8 778 ks (4 061 754 ks)
  4. PlayStation 5 Digital Edition – 2 795 ks (170 158 ks)
  5. Xbox Series X – 2 792 ks (61 343 ks)
  6. Xbox Series S – 1 584 ks (31 023 ks)
  7. PlayStation 4 – 747 ks (7 809 932 ks)
  8. New 2DS LL (včetně 2DS) – 643 ks (1 173 483 ks)

Nejkrásnější chrámy - 阿蘇神社/Aso Jinja

Svatyni 阿蘇神社 najdete na hoře Aso. Tato svatyně má historii táhnoucí se do minulosti staré více než 2000 let a v jejím areálu najdete posvátnou borovici pojmenovanou jako 高砂の松 (Takasago no Matsu). Muži, kteří by chtěli změnit špatné vztahy se ženami a mít u nich štěstí, by měli tuto borovici obejít dvakrát po směru hodinových ručiček. A ženy, které si přejí mít u mužů více štěstí, ji obchází dvakrát proti směru hodinových ručiček.

Svatyně 阿蘇神社 leží asi 15 minut chůze od Miyaji na lince JR Houhi nebo můžete jet asi 5 minut taxíkem.

Stránky svatyně najdete pouze v japonštině, adresa je 3083 Miyaji, Ichinomiya-machi, Aso-shi, Kumamoto.

Zdroj: Famitsu, Ryokutya2089, Project Lumina, Rocket Panda Games, Atlus, ININ Games, Orca, Bandai Namco, Koei Tecmo, Gust, Idea Factory International, Rakuten Books, Entergram, Nintendo, Square Enix, DMM Games, SEED Games, Marvelous Europe, Nippon Ichi Software, Light, Degica Games, Konami, IzanagiGames

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama