Civilization Novinka Série Sid Meier's Civilization slaví 30 let

Série Sid Meier's Civilization slaví 30 let

Ondřej Partl

Ondřej Partl

7
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Skvělý čas zavzpomínat na naše zážitky.

Reklama

Je to skoro až neskutečné, ale strategická série Sid Meier's Civilization aktuálně slaví nádherné 30. výročí.

To znamená, že její pouť odstartovala už v roce 1991, kdy vyšel úplně první díl, jenž se dočkal skutečně pěkného úspěchu, díky němuž formoval i různé další strategické následovníky. Od té doby však už vyšlo několik dalších zářezů, které sérii vždy nějakým směrem posunuly.

Aktuálně pak poslední Civilization VI dostala speciální Anthology edici, v níž naleznete základní hru, rozšíření Rise and Fall a Gathering Storm, různá menší DLC a New Frontiers Pass.

Nicméně autoři k této příležitosti vydali speciální ukázku, která nabízí krátký průřez historií, ale především děkuje fanouškům, kteří se v podstatě nejvíce zapříčinili o to, že bylo možné těchto krásných 30 let se sérií prožít.

A jelikož jsou tyto oslavy právě především o fanoušcích, tak by nás samotné zajímalo, jaký vztah máte k sérii vy, případně jaký byl váš prvotní zážitek s ní.

Jaký vztah máte k sérii vy, případně jaký byl váš prvotní zážitek s ní?

Osobně jsem třeba zažil svůj prvotní kontakt se sérií až s jejím pátým dílem, jenž mne ale ve své době nesmírně chytil a s kamarády jsme v něm nechali poměrně pěkné množství času (a stále ho upřednostňuji před šestkou).

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama