V novém českém studiu BatFields zřejmě vzniká AAA survival hra
Novinka V novém českém studiu BatFields zřejmě vzniká AAA survival hra

V novém českém studiu BatFields zřejmě vzniká AAA survival hra

Daniel Jarocký

Daniel Jarocký

8
Platformy PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Brněnské studio má spolupracovat s autory Sniper: Ghost Warrior.

Reklama

Podle čerstvě zveřejněných indicií to vypadá, že se v České republice formuje další ambiciózní vývojářské studio. Společnost nese název BatFields a tvoří ji bývalé vedení vývojářského studia BadFly Interactive, které stálo třeba za mobilní sérii Dead Effect či nedokončenou akcí Tauceti Unknown Origin.

Dle údajů z obchodního rejstříku vznikla společnost BatFields začátkem října roku 2020 a aktuálně sídlí v Brně. Její vedení tvoří Jiří Pecher, Ondřej Valášek a Lubomír Dykast, který kromě studia BadFly v minulosti působil z pozice designéra i ve studiích jako Pterodon, Illusion Softworks či 2K Czech.

O poznání konkrétnější informace o plánech nového studia lze překvapivě zjistit na stránkách polské tiskové agentury, kde je k nahlédnutí dohoda o vývoji hry, kterou studio BatFields před pár dny uzavřelo s polským vydavatelstvím CI Games. Ze stejných materiálů lze dokonce vyčíst, že půjde o survival hru, která poběží na Unreal Enginu páté generace.

V novém českém studiu BatFields zřejmě vzniká AAA survival hra

Na vývoji se má podílet společně s BatFields i interní studio CI Games. Ostatně práva na značku jako takovou zůstanou pod křídly polské společnosti. Chystaný projekt má být třetí důležitou IP od CI Games. Zbývajícími dvěma jsou zřejmě myšleny série Sniper: Ghost Warrior a Lords of the Fallen.

Počítá se s verzemi pro PC a nové konzole. Vývoj je však pravděpodobně teprve na svém začátku, takže si na konkrétní výsledky budeme muset počkat. Podle všeho ale rozhodně nepůjde o malý projekt, což dokládá jednak výše uvedená zmínka o důležitosti této IP v rámci CI Games, ale rovněž čerstvý inzerát na portálu jobs.cz, kde studio hledá Development Managera(ku) a přímo zmiňuje možnost práce na AAA hře.

Zajímavý je rovněž fakt, že před necelými sedmi měsíci část bývalých zaměstnanců BadFly Interactive pod vedením Jarka Koláře přešla do nově zformovaného studia InGame, kde aktuálně pracuje na neupřesněné kooperativní akci. Zbytek BadFly včetně části jeho vedoucích představitelů nyní podle všeho začíná vlastní novou kapitolu pod značkou BatFields.

V novém českém studiu BatFields zřejmě vzniká AAA survival hra
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama