Microsoft chce vydávat populární hry od Activision Blizzard na PlayStation i Nintendo
Novinka Microsoft chce vydávat populární hry od Activision Blizzard na PlayStation i Nintendo

Microsoft chce vydávat populární hry od Activision Blizzard na PlayStation i Nintendo

Jan Urbančík

Jan Urbančík

4
Platformy Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Redmondský gigant opakuje svá dřívější slova, promění se ale ve skutečnost?

Reklama

Už je to několikk týdnů od oznámení největší herní akvizice všech dob, přesto ale přetrvává spousta otázek. A ta největší se stále točí kolem exkluzivity her od Activisionu Blizzard, především série Call of Duty. Bylo by totiž naprosto logické, kdyby po vypršení aktuálních smluv tyto hry vycházely pouze na Xbox a PC. Podobně to ostatně Microsoft udělal v případě ZeniMaxu. Jenže nyní už je situace značně odlišná. Nejprve do diskuze přispěl Phil Spencer, který řekl, že jeho záměr je, aby Call of Duty dál na PlayStation vycházelo. Jenže co to znamená? Může to být nějakým způsobem podmíněno? To zatím nevíme. Nyní však přišlo další, ještě silnější prohlášení, které se včera večer objevilo na oficiálním blogu Microsoftu. Nejdůležitější část zní následovně:

"Aby bylo jasno, Microsoft bude pokračovat ve vydávání Call of Duty a jiných populárních titulů od Activisionu Blizzard na PlayStationu do vypršení existujících smluv s Activisionem. A zavázali jsme se Sony, že budou na PlayStationu dostupné i po vypršení existujících dohod a dál v budoucnosti, aby si fanoušci Sony mohli užívat hry, které milují. Máme zájem udělat podobné kroky, abychom podporovali také úspěšnou platformu od Nintenda. Věříme, že je to správná věc pro náš průmysl, pro hráče a pro náš business."

Uvidíme, jak se nakonec situace vyvine, ale vypadá to, že to Microsoft myslí vážně. Zajímavě navíc vypadá i možnost portů na Switch či budoucí konzole od Nintenda, kde hry od Activision Blizzard většinou nevychází. Stále však přetrvává otázka, jestli si vše Microsoft nepodmíní přítomností Game Passu na zařízeních Sony i Nintneda, což zatím obě společnosti odmítly.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama