Na nové díly série Project CARS můžeme zapomenout
Need for Speed: Shift Novinka Na nové díly série Project CARS můžeme zapomenout

Na nové díly série Project CARS můžeme zapomenout

Daniel Jarocký

Daniel Jarocký

10
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

EA sérii uložilo k ledu.

Reklama

Dle zdrojů magazínu GamesIndustry.biz se vedení společnost Electronic Arts rozhodlo přestat investovat do značky Project CARS. Nové díly jsou tak minimálně na čas vyloučeny.

Před nedávnem přitom samotní zástupci studia Slightly Mad, které za značkou stojí, lákali na připravovaný čtvrtý díl, který se měl opět vrátit k simulaci. Dle zdrojů magazínu budou stávající zaměstnanci studia přesunuti k jiným závodním a sportovním projektům pod hlavičkou EA. Zda to znamená úplný zánik studia Slightly Mad, v tuto chvíli není úplně jasné.

Studio Slightly Mad se v počátcích své existence postaralo o vydání dvou dílů série Need for Speed s podtituly Shift a Shift 2: Unleashed. Oproti ostatním dílům těchto arkádových závodů tyto hry nabízely o něco realističtější zážitek a závodění na uzavřených tratích. Následně studio vytvořilo spin-off série Test Drive s podtitulem Ferrari Racing Legends.

Od roku 2015, kdy vyšel první díl, je ale cesta Slightly Mad pevně spjata se sérií Project CARS, která se kromě tří velkých dílů dočkala také neúspěšné mobilní odbočky s názvem Project CARS GO. Jako nejvýraznější přešlap týmu je poté považována hra Fast & Furious Crossroads z roku 2020.

Nejvíce oceňované bývají naopak první dva díly Project CARS, které zaujaly propracovanou fyzikou a důrazem na simulaci. Třetí díl z tohoto směru sešel a nabídl výrazně arkádovější hratelnost, což se u fanoušků značky nesetkalo s příliš velkým pochopením.

Důležitým milníkem pro vývojáře ze Slightly Mad bylo odkoupení studia společností Codemasters, ke kterému došlo v roce 2019. O dva roky později bylo samotné Codemasters a s ním i studio Slightly Mad koupeno Electronic Arts.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama