Ochránci zvířat chtějí mít v God of War Ragnarök „PETA režim“
Novinka Ochránci zvířat chtějí mít v God of War Ragnarök „PETA režim“

Ochránci zvířat chtějí mít v God of War Ragnarök „PETA režim“

Ondřej Zeman

Ondřej Zeman

36
Platformy PlayStation PlayStation 4 PlayStation PlayStation 5

Nelíbí se jim násilí na virtuálních zvířatech.

Reklama

Nezisková organizace PETA se dlouhodobě snaží chránit zvířata nejen v reálném životě, ale také ve virtuální sféře. Nyní se tato společnost zaměřila na God of War Ragnarök, v němž jí „vadí“ to, že zvířata trpí pod sekerou hlavního hrdiny. Dala si proto za cíl „přemluvit“ vývojáře ze Sony Santa Monica k tomu, aby se ve hře objevil režim, v jehož rámci by bylo možné nechat severskou faunu na živu.

Ochránci zvířat chtějí mít v God of War Ragnarök „PETA režim“

Nejvíce její zástupce „frustruje“ situace gigantického vlka Garma, který je jedním z bossů God of War Ragnarök. Sami problém prezentují takto: „Tento pes byl věky přivázán na řetězu venku v mrazu. Kratos a Atreus ho našli v žalostných podmínkách, jak bez jakéhokoli přístřeší snáší mrazivé řádění Fimbulwinteru. Neměl k dispozici žádné jídlo (kromě Kratose) ani vodu. Všichni psi si zaslouží milující domovy a teplé gauče, i kdyby měli 60 stop. Když je zima tobě, je zima i jim.“

Zatímco se někomu může zdát vyjádření PETA jako bizardní, část uživatelů pochopila, že společnost chce touto cestou upozornit na opuštěné pejsky zažívající reálná muka a využívá k tomu slavné značky. Zda budou mít její kroky pozitivní dopad je otázkou, protože ne všechny její snahy jsou vnímány kladně a někteří přispívatelé jí naopak za zneužití God of War Ragnarök pro propagaci snahy zlepšit podmínky pro chlupaté mazlíčky kritizují.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama