Naughty Dog s Uncharted skončilo
The Last of Us Novinka Naughty Dog s Uncharted skončilo

Naughty Dog s Uncharted skončilo

Daniel Jarocký

Daniel Jarocký

16
Platformy PlayStation PlayStation 4 PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Jak to bude s pokračováním The Last of Us?

Reklama

Neil Druckmann se v rozhovoru pro magazín BuzzFeed rozpovídal o možných budoucích projektech a spolupráci studia Naugty Dog se Sony. Prezident kalifornského týmu si v první řadě pochvaluje tvůrčí volnost, kterou vývojáři dostávají. I přes velký úspěch sérií The Last of Us a Uncharted dle jeho slov nejsou svou mateřskou společností tlačeni k vytváření nových dílů. Druckmann si je ale zároveň vědom toho, že spoustu hráčů zajímá, zda se série The Last of Us dočká třetí části.

„Jediné, co bych mohl říct je, že v Naughty Dog se cítíme být velmi privilegovaní tím, že je naším vydavatelem právě Sony, která nás podporuje a financuje naše hry. Podporují nás na každém kroku, abychom mohli jít za svou vášní. Lidé si myslí, že když je něco úspěšné, tak je na nás vyvíjen tlak a my musíme udělat pokračování. Tak to ale v našem případě není, “ poodhaluje spolupráci Naughty Dog se Sony. Že má studio v tomto směru opravdovou volnost, dokazuje podle Druckmanna série Uncharted.

„Uncharted pro nás bylo neuvěřitelně úspěšné - Uncharted 4 patří mezi naše vůbec nejprodávanější hry – i přesto jsme si mohli po dokončení příběhu a udělání pomyslného posledního tahu říct, že máme hotovo a můžeme se posunout dál.“

Naughty Dog s Uncharted skončilo

Stejnou volnost a možnosti má mít nyní studio i v případě The Last of Us. Je tak jen na vývojářích a vedení samotného studia, zda se rozhodnou na The Last of Us Part II navázat dalším dílem. Podle Druckmanna bude v tomto směru zásadní, zda se podaří přijít s dostatečně přesvědčivým příběhem, který bude stejně jako první dvě hry skrývat univerzální poselství a vyprávění o lásce. Pokud se to vývojářům podaří, tak Druckmann slibuje, že tento příběh budou vyprávět. V případě, že se ale něco takového uskutečnit nepodaří, tak celý příběh skončí silným závěrem druhého dílu.

Pro připomenutí dodáváme, že studio aktuálně v první řadě pracuje na multiplayerové hře právě z univerza The Last of Us, kterou Neil Druckmann před časem označil jako dosud nejambicióznější projekt studia. Zároveň by měl být ve vývoji ještě jeden nespecifikovaný titul. Jako nejpravděpodobnější varianta se i s přihlédnutím k výše přiloženému vyjádření i starším náznakům jeví právě The Last of Us Part III nebo úplně nová značka. Nový díl Uncharted od Naughty Dog je naopak nepravděpodobný. Je však možné, že by se vývoje Uncharted zhostilo nějaké jiné studio, o čemž se ostatně před časem spekulovalo.

Naughty Dog s Uncharted skončilo
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama