Vývojáři Hitmana oznamují práce na online fantasy RPG
Novinka Vývojáři Hitmana oznamují práce na online fantasy RPG

Vývojáři Hitmana oznamují práce na online fantasy RPG

Filip Svoboda

Filip Svoboda

4

Mluví o nadšení gamebooky a stolními RPG.

Reklama

Autoři série Hitman z dánského studia IO Interactive prozradili na svých webových stránkách, že pracují na online fantasy RPG a zprávu doprovodili artworkem. Příspěvek neskrývá nadšení vývojářů z nového dobrodružství. „Takového, které rozšíří naši kreativitu, naše schopnosti a v jistém smyslu i naši identitu,“ píší.

Hra nese prozaické kódové označení Project Fantasy a půjde o zcela nové IP. Autoři popisují co je k pro ně netradičnímu žánru i zasazení vedlo: „Začalo to dávno předtím, než jsme se začali živit tvorbou her – žánrem fantasy. Od knih Fighting Fantasy, které vás přimějí vybrat si svou cestu, až po pospolitost, kamarádství, utrpení a potěšení, které lze nalézt u stolních her. Někteří převzali roli pána hry, pro všechny u stolu to znamenalo být kreativní, mít představivost, společně budovat svět a sdílet cíl při vytváření skvělého herního zážitku.“

Více o hře samotné se ale bohužel nedozvídáme. Můžeme ale usuzovat, že první nápady a prototypy se mohly rodit už během roku 2021, kdy jsme psali o tom, že IOI nabírají zaměstnance pro nespecifikovaný multiplayerový titul.

IO Interactive mají v současnosti tři studia v Kodani, Malmö a Barceloně. V nich dali nedávno dohromady trilogii Hitmana v nové edici s podtitulem World of Assassination. Vedle popisovaného fantasy pracují také na hře podle Jamese Bonda označené jako Project 007.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama