Říjnové prodeje v českých herních obchodech
FC 24 Novinka Říjnové prodeje v českých herních obchodech

Říjnové prodeje v českých herních obchodech

Daniel Jarocký

Daniel Jarocký

4
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Nový Spider-Man ovládl české žebříčky prodejnosti.

Reklama

Představitelé českých herních obchodů Xzone a JRC jako již tradičně zveřejnili své přehledy nejprodávanějších her a konzolí za uplynulý měsíc. Níže přiložené žebříčky se věnují nejúspěšnějším produktům měsíce října.

Xzone

V Xzone pořadí dle očekávání suverénně ovládla PS5 exkluzivita Marvel's Spider-Man 2, kterou na stupních vítězů doprovodil Assassin's Creed: Mirage od Ubisoftu a soulsovka Lords of the Fallen od vydavatelství CI Games. Slušné prodeje ale zaznamenaly také hry jako Scorn, Super Mario Bros. Wonder, Metal Gear Solid – Master Collection Volume 1, Gotham Knights Cities: Skylines II nebo EA Sports UFC 5.

Za mírné zklamání naopak v Xzone považují prodeje strategie Total War: Pharaoh. „Takřka každý díl této strategické legendy se u nás za uplynulých 20 let prodával skvěle a vždy končil na špici žebříčků. Nyní se však vydavatel rozhodl fyzickou edici vydat až několik dní po releasu digitální verze a na opožděnou krabičku zřejmě fanoušci nevydrželi čekat,” upřesňuje situaci okolo nového Total War Jan Bobrovský, vedoucí marketingu Xzone

Říjnové prodeje v českých herních obchodech

Z pohledu herních konzolí k žádnému výraznému překvapení nedošlo. Na prvním místě se udržel PlayStation 5 ve verzi s mechanikou následovaný Nintendem Switch a digitální variantou pátého PlayStationu.

„Na konzolích opět nedošlo k žádným šokujícím změnám a PS5 stále neochvějně vládne žebříčku. Letos ke změně takřka jistě ani nedojde a PlayStation 5 bude hlavním konzolovým hitem Vánoc,“ uvádí Xzone.

Říjnové prodeje v českých herních obchodech

JRC

Také v JRC obsadil čelo žebříčku nový Spider-Man od Insomniacu, kterému na druhém místě sekunduje Assassin's Creed: Mirage. U JRC se ale více dařilo sportovních hrám v podobě titulů EA Sports FC 24, NHL 24 a FIFA 23, které okupují třetí, čtvrté a šesté místo. Mezi tento sportovní trojlístek se přitom dokázalo vklínit páté GTA V. Do první desítky se ještě vešly hry Super Mario Bros. Wonder, Hogwarts Legacy, Lords of the Fallen a Diablo IV.

„Sportovní hry od EA jsou dlouhodobě oblíbené. Malým překvapením pro nás je stále silné umístění hry z předchozího ročníku, tedy FIFA 23,“ vyzdvihuje úspěch sportovních titulů Petr Kratochvíl z JRC.

Říjnová TOP 10 českých hráčů v JRC:

  1. Marvel’s Spider-Man 2
  2. Assassin’s Creed Mirage
  3. EA Sports FC 24
  4. NHl 24
  5. Grand Theft Auto V
  6. FIFA 23
  7. Super Mario Bros. Wonder
  8. Hogwarts Legacy
  9. Lords of the Fallen
  10. Diablo IV
Říjnové prodeje v českých herních obchodech
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama