Old Gods of Asgard (Poets of the Fall) vystoupí na letošních The Game Awards
Alan Wake 2 Novinka Old Gods of Asgard (Poets of the Fall) vystoupí na letošních The Game Awards

Old Gods of Asgard (Poets of the Fall) vystoupí na letošních The Game Awards

Jan Urbančík

Jan Urbančík

4

Sen mnoha fanoušků Alana Wakea se skutečně splní.

Reklama

Survival horor Alan Wake 2 získal na letošních The Game Awards společně s Baldur's Gate 3 nejvíc nominací (8), včetně té hlavní na hru roku. A přestože účast v hlavní kategorii znamená, že kousek vybrané skladby při vyhlašování již tradičně zahraje orchestr, spousta fanoušků si přála, abychom se dočkali i samostatného vystoupení.

AW2 je poměrně unikátní v tom, že soundtrack je prakticky kompletně napsaný na míru a do velké míry reflektuje dění ve hře. Jednak prostřednictvím písní na konci kapitoly, na nichž se podílela řada finských i zahraničních interpretů, ale také několika nových písní od skupiny Poets of the Fall (respektive Old Gods of Asgard, pod tímto jménem jsou zakomponováni přímo do Remedy Connected Universe).

Remedy s finskou skupinou spolupracuje už dlouhodobě, poprvé to bylo ve hře Max Payne 2, kde zazněla píseň Late Goodbye. Následně se (už coby Old Gods of Asgard) objevili v Alanu Wakeovi, včetně spin-offu American Nightmare, Controlu a právě také v Alanu Wakeovi 2.

Dnes jsme se dozvěděli, že se přání fanoušků splní a Old Gods of Asgard (skutečně jakožto tato fiktivní kapela, nikoli Poets of the Fall) na The Game Awards vystoupí. Zatím každopádně nevíme, která píseň zazní. Může jít o nějaký starší kousek, ale asi nejvíc se nabízí něco z Alana Wakea 2, kde mají Old Gods celkem tři písně: Anger's Remorse, Dark Ocean Summoning a pravděpodobně nejznámější Herald of Darkness, jenž je součástí nejpopulárnější pasáže z celé hry. Na druhou stranu je ale velmi dlouhá (kompletní verze má přes 13 minut), takže pokud nedojde na nějakou sestříhanou verzi, asi ji úplně čekat nemůžeme.

Akce The Game Awards začíná v pátek 1:30 ráno středoevropského času.

Old Gods of Asgard (Poets of the Fall) vystoupí na letošních The Game Awards
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama