Vývojáři nové Subnauticy musí uklidňovat fanoušky
Subnautica Novinka Vývojáři nové Subnauticy musí uklidňovat fanoušky

Vývojáři nové Subnauticy musí uklidňovat fanoušky

Daniel Jarocký

Daniel Jarocký

1
Platformy Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Hra nebude sázet na live service model ani plnohodnotný multiplayer.

Reklama

Jihokorejské vydavatelství Krafton jako součást zveřejnění svých finančních výsledků přineslo několik detailů o chystaném pokračování značky Subnautica. Zástupci společnosti zmínili, že nový díl bude sázet na multiplayer a model nazvaný jako game as a service. Hra byla navíc obsažena v plánu na rok 2024. Z těchto informací mnoho hráčů a novinářů nabylo dojmu, že hra vyjde ještě letos a kromě multiplayeru se bude spoléhat na live service model. Zejména důraz na režim pro více hráčů a formát hry jako služby se komunitě okolo dodnes ceněné původní hry nezamlouval.

Jak se ale brzy ukázalo, tak Krafton při popisu druhé Subnauticy uvedl několik nepřesností. Na ty museli upozornit samotní vývojáři hry ze studia Unknown Worlds. V první řadě jsme se v krátkém článku na oficiálních stránkách studia dozvěděli, že hra rozhodně nevyjde v průběhu letošního roku, jak uváděl ve svém plánu Krafton. Dále vývojáři uvedli na pravou míru, že termín Games as a Service v případě Subnauticy znamená, že nový díl bude po vzoru svých předchůdců podporován i několik let po vydání a projde fází předběžného přístupu. Hra naopak nemá obsahovat žádné season passy, battle bassy ani nic podobného.

V neposlední řadě autoři upřesnili zmínku o multiplayeru. V tomto směru má titul stejně jako oba předchozí díly nabídnout tradiční singleplayerový zážitek, který ale může být volitelně doplněn o kooperaci. K výrazné změně formátu, kterou prohlášení Kraftonu naznačovalo, by tedy po vyjasnění ze strany vývojářů dojít nemělo.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama