GTA 6 vstupuje do finální fáze vývoje
GTA 6 Novinka GTA 6 vstupuje do finální fáze vývoje

GTA 6 vstupuje do finální fáze vývoje

Daniel Jarocký

Daniel Jarocký

2
Platformy Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Rockstar povolává všechny zaměstnance zpět do kanceláří.

Reklama

Vývoj očekávaného šestého dílu série Grand Theft Auto se dostává do své závěrečné fáze. V prosinci loňského roku jsme se dozvěděli, že hra vyjde na konzolích PlayStation 5 a Xbox Series X/S v průběhu roku 2025, takže by GTA 6 aktuálně od vydání měl dělit nanejvýš rok a půl. Vyloučit ale stále úplně nemůže ani uvedení již v první polovině příštího roku nebo naopak odklad na rok 2026.

Blížícího se data vydání si je samozřejmě dobře vědomo také vedení samotného Rockstaru, které se rozhodlo zaměstnance povolat zpátky do kanceláří, kde budou trávit pětidenní pracovní týden. Až dosud přitom mohli zaměstnanci v některých dnech pracovat z domu. Šéfka publishingu v Rockstaru Jenn Kolbe ve vyjádření pro magazín Bloomberg uvedla, že tyto změny postaví studio do nejlepší možné pozice, aby mohlo přinést další díl série Grand Theft Auto v očekávané kvalitě, rozsahu a míře odladění.

Krok Rockstaru brzy po oznámení zkritizoval Nezávislý odborový svaz pracovníků ve Velké Británii (IWGB). Ve svém prohlášení se opírá především o předchozí sliby Rockstaru, které se týkaly flexibilních možností práce. Dále je vedení společnosti vytýkána slabá komunikace a ignorování požadavků jednotlivých zaměstnanců se specifickými potřebami a problémy.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama