Saber prodán. Aspyr zůstává Embraceru
Novinka Saber prodán. Aspyr zůstává Embraceru

Saber prodán. Aspyr zůstává Embraceru

Filip Svoboda

Filip Svoboda

3

Saber odkoupí 4A Games, ale značku Metro ne.

Reklama

Naznačovaly to zákulisní informace i změny na webu. Švédský holding Embracer Group prodal divizi Saber Interactive za 247 milionů dolarů. Novým majitelem je čerstvě vzniklá společnost Beacon Interactive spoluzakladatele Saberu Matthewa Karcha.

Odprodej Saberu ovšem není kompletní. Součástí dohody jsou studia jako 3D Realms, New World Interactive, Nimble Giant nebo Digic a všechny jejich značky. Embracer si naopak ponechá týmy Aspyr, Tripwire, Beamdog nebo Tuxedo Labs.

V dopise zaměstnancům Matthew Karch potvrdil, že Saber uplatní opci na nákup maďarského týmu Zen Studios, který se zaměřuje na pinballové hry, a 4A Games, vývojáře série Metro. Značku Metro přitom bude nadále vlastnit Embracer prostřednictvím Plaionu.

Saber je s více než třemi tisíci zaměstnanců opět samostatný po čtyřech letech od roku 2020, kdy ho Embracer koupil za víc než půl miliardy dolarů. „Díky odprodeji mají obě strany mnohem lepší pozici pro další růst. Nadále budu významným a dlouhodobým akcionářem Embraceru a zůstáváme partnery pro několik pokračujících a budoucích projektů,“ říká CEO Saberu Matt Karch.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama