Dva Zaklínači v předprodukci, další tři projekty ve fázi konceptu
The Witcher Remake Novinka Dva Zaklínači v předprodukci, další tři projekty ve fázi konceptu

Dva Zaklínači v předprodukci, další tři projekty ve fázi konceptu

Filip Svoboda

Filip Svoboda

13
Platformy Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC

CD Projekt upřesnil plány a zveřejnil finanční výsledky.

Reklama

CD Projekt odhalil spolu s finančními výsledky za minulý rok také stav prací na pětici projektů. Nejdále je plnohodnotné pokračování Zaklínače, respektive první díl nové trilogie. Projekt Polaris aktuálně zaměstnává přes 400 lidí a letos vstoupí do plné produkce.

Druhý titul v předprodukční fázi je projekt Sirius, rovněž Zaklínač, nicméně spin-off, na kterém dělá tým The Molasses Flood patřící CD Projektu. Studio si mělo projít výrazným propouštěním a hra kompletním restartem, ale na vývoji se nadále podílí bezmála 40 lidí.

Dva Zaklínači v předprodukci, další tři projekty ve fázi konceptu

Ve fázi konceptu je naopak remake prvního Zaklínače, který CD Projekt svěřil do rukou studia Fool's Theory, jež má na kontě například nedávný The Thaumaturge. Podobně je na tom také pokračování Cyberpunku vyvíjené v novém bostonském týmu CD Projektu. V neposlední řadě připravuje polské studio také novou IP, samotná značka je ovšem na úplném začátku.

Pokud o jde o finance, utržil CD Projekt v minulém roce v přepočtu 308 milionů dolarů s čistým ziskem 120 milionů dolarů. Čísla meziročně vrostla o 29 a 39 %. Vysoké hodnoty se odvíjí od silných prodejů expanze Phantom Liberty pro Cyberpunk i základní verze hry.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama