CD Projekt odmítá mikrotransakce u singleplayerových her
Cyberpunk 2077 Novinka CD Projekt odmítá mikrotransakce u singleplayerových her

CD Projekt odmítá mikrotransakce u singleplayerových her

Daniel Jarocký

Daniel Jarocký

Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

V případě multiplayeru je však situace odlišná.

Reklama

Minulý týden zástupci CD Projektu při příležitosti zveřejnění svých finančních výsledků poodhalili aktuální stav připravovaných projektů. V první řadě se jedná o pokračování Zaklínače s kódovým označením Projekt Polaris, který aktuálně zaměstnává přes 400 lidí. Dále vzniká zaklínačský spin-off známý jako Sirius nebo remake prvního dílu od studia Fool’s Theory. V raných fázích vývoje se poté nachází pokračování Cyberpunku a úplně nová IP.

Vedení studia kromě odhalení finančních výsledků za uplynulý kvartál a výhledu do budoucna odpovídalo také na vybrané otázky investorů (via Stockwatch.pl). Řeč přišla kromě jiného na mikrotransakce, které u řady herních společností tvoří významný podíl tržeb. Finanční ředitel CD Projektu Piotr Nielubowicz prozradil, že polská společnost neplánuje do budoucna jejich implementaci v singleplayerových hrách.

Nielubowicz ale vzápětí dodal, že naopak nevylučuje jejich využití u případných multiplayerových projektů. U tradičních her pro jednoho hráče, které CD Projekt připravuje, se tak mikrotransakcí hráči bát nemusejí. Pokud by však vývojáři v budoucnu více zabrousili do vod multiplayeru, tak se situace v tomto směru může změnit.

CD Projekt odmítá mikrotransakce u singleplayerových her
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama