Immortals of Aveum na konzolích už brzy dostane FSR 3
Immortals of Aveum Novinka Immortals of Aveum na konzolích už brzy dostane FSR 3

Immortals of Aveum na konzolích už brzy dostane FSR 3

Jan Urbančík

Jan Urbančík

2
Platformy Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Půjde o vůbec první hru s generováním snímků na PS a Xboxu.

Reklama

FidelityFX Super Resolution, známé spíš pod zkratkou FSR, je technologie od AMD, kterou si spojujeme především s upcalingem. Tato open-source varianta se používá nejenom na PC, ale také na konzolích, kde ji využívá velká část nových her.

AMD už od má od loňského podzimu také verzi FSR 3, která sice nepřinesla vylepšení kvality obrazu u upscalingu, ale zato přidala úplně novou funkci – generování snímků, které tak konkuruje podobné technologii od Nvidie, jež vyšla už ke konci roku 2022 v balíčku DLSS 3. A ačkoli na PC už FSR 3 řada her podporuje, na konzolích zatím žádný takový titul není. To se však už brzy změní, debutantem se stane fantasy střílečka Immortals of Aveum.

S novou informací přišel šéfredaktor Digital Foundry Richard Leadbetter, kterému vývojáři prozradili podrobnosti ohledně dvou updatů. Ten první přináší podporu HDR a vyjde ještě dnes. Zajímavější je však aktualizace s označením 1.0.6.4, jež má přinést na PC a konzole právě podporu FSR 3. Na implementaci tvůrci pracovali spolu s firmou Enduring Games, přičemž update má vyjít v následujících týdnech, přesné datum zatím neznáme.

Hra na aktuálních konzolích míří na 60 FPS, frame rate ale není vždy úplně stabilní. Frame Gen (který funguje tak, že se mezi dva "skutečné" snímky vloží jeden vygenerovaný) by tak mohl snímkovou frekvenci dostat bezpečně nad tuto hranici. Pořád bude nestabilní, ale ve vnímání plynulosti vám výrazně pomůže VRR. Samozřejmě by se nabízela také možnost frame rate uzamknout na 60 FPS, což by ale způsobilo obrovský nárůst latence, která už tak bude dost vysoká, což by u first-person střílečky mohlo být velmi problémové.

Immortals of Aveum si v dubnu majitelé předplatného PS+ mohou přidat do knihovny zcela zdarma. Hru si jinak můžete pořídit na Alza.cz.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama