Rise of the Ronin překonává prodeje série Nioh
Nioh 2 Novinka Rise of the Ronin překonává prodeje série Nioh

Rise of the Ronin překonává prodeje série Nioh

Filip Svoboda

Filip Svoboda

8
Platformy PlayStation PlayStation 5

Koei Tecmo si chválí i přijetí ze strany hráčů.

Reklama

Koei Tecmo si chválí prodeje open-world RPG Rise of the Ronin od Team Ninja. Březnový titul podle vydavatele překonává výsledky série Nioh z dílen stejného týmu. Zřejmě mluví o prodejích po launchi obou her. Dvojice Nioh a Nioh 2 měla koncem roku 2022 (necelé tři roky po vydání druhého dílu) na kontě přes 7 milionů prodaných kopií.

Kromě prodejů je japonský vydavatel spokojený i s přijetím ze strany hráčů. Jmenuje hodnocení 8,7 bodů z 10 v agregátoru Metacritic. I skóre 76 ze 100 od kritiků vnímá jako pozitivní. V recenzích zaznamenal kladné ohlasy na akci a souboj, příběh nebo atmosféru feudálního Japonska. Naopak si je vědom kritiky otevřeného světa a grafiky.

Pro Koei Tecmo jde každopádně o první AAA open-world akční RPG. Společnost ho považuje za dosavadní vrchol tvorby Team Ninja, který pomohl zvednout úroveň vývoje, technologií i organizace v rámci firmy. Úspěchu si cení i s přihlédnutím ke skutečnosti, že jde o novou značku.

„Pokud vás láka samurajská tématika, nejspíš vám nebude vadit, že audiovizuální zpracování nedosahuje na špičky žánru. Dostanete totiž rozsáhlou a hlubokou hru, ve které můžete zkoumat příběhové větve, vychutnávat brutální bojový systém napříč několika obtížnostmi a navíc k tomu přibrat také online spoluhráče,“ napsali jsme o hře v recenzi.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama