EA je tradičně silné díky sportovním hrám a Apexu
Apex Legends Novinka EA je tradičně silné díky sportovním hrám a Apexu

EA je tradičně silné díky sportovním hrám a Apexu

Filip Svoboda

Filip Svoboda

1
Platformy Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC

V následujícím roce má vydat Dragon Age: Dreadwolf.

Reklama

I přes slabší závěr fiskálního roku hlásí Electronic Arts růst. V kolonce tržeb mírný, o 2 % na 7,56 miliard dolarů, čistý zisk poskočil o 59 % na 1,27 miliardy. V následujícím roce neočekává americká společnost tak dobrá čísla.

Přes 70 % příjmů zaznamenalo EA tradičně z live-service titulů – především dvojice sportovních sérií EA Sports FC (respektive FIFA) a Madden NFL. Kopaná posílila o 15 až 20 %, americký fotbal si připsal 6% růst. Společnost si chválí i Apex Legends, od svého startu v roce 2019 přinesl do kasy 3,4 miliardy dolarů.

Ve fiskálním roce 2025 očekává EA pokles klíčových hodnot až o 18 % v případě tržeb a kolem 50 %, pokud jde o zisk. Kromě Tales of Kenzera: ZAU, které vyšly v dubnu, má do konce března 2025 naplánovaných sedm her. Ještě v květnu dorazí F1 24, později College Football 25, Madden NFL 25, FC 25 a NHL 25. Na začátku příštího kalendářního roku vydá EA neoznámený partnerský titul a dorazit by měla také hra podle vlastního IP. Renomovaný novinář Jeff Grubb říká, že půjde o dlouho očekávané Dragon Age: Dreadwolf.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama