Strauss Zelnick: Roll7 a Intercept jsme nezavřeli
Novinka Strauss Zelnick: Roll7 a Intercept jsme nezavřeli

Strauss Zelnick: Roll7 a Intercept jsme nezavřeli

Filip Svoboda

Filip Svoboda

Platformy Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Šéf Take-Two odmítl zprávy Bloombergu o uzavření dvojice studií.

Reklama

Strauss Zelnick, šéf Take-Two Interactive, popřel v rozhovoru pro IGN zprávy o uzavření dvojice studií Roll7 a Intercept Games. „Aby bylo jasno, ta studia jsme nezavřeli,“ řekl.

Původní informace přinesla agentura Bloomberg, která se mílí jen zřídkakdy. Neblahý osud týmů naznačovali i sami vývojáři a Take-Two podle zákona oznámilo „propouštění v rámci uzavírání“ v Seattlu, kde sídlí Intercept Games. Oficiální potvrzení ze strany společnosti ani studií ovšem nepřišlo.

„Oznámili jsme, že ušetříme 165 milionů dolarů na stávajících a budoucích nákladech, ale nic jsme nezavřeli,“ zopakoval Zelnick. Novinář Bloombergu Jason Schreier kontroval sdílením zprávy od Take-Two pro Roll7, ve které se píše, že vydavatel zvažuje uzavření studia. Formulaci Schreier označuje za standardní kvůli britským zákonům a oznámení považuje za definitivní konec týmu.

Podle Bloombergu a GamesIndustry měli být propuštěni i další zaměstnanci Private Division, pod kterou spadají obě jmenovaná studia. Zelnick odmítl situaci dále komentovat. Zopakoval jen, že dojde k propouštění 5 % lidí napříč celým Take-Two.

„Ke snížení nákladů přispěla celá společnost včetně Private Division. V rámci Private Division jsme přehodnotili naše plány a stále se chystáme podporovat řadu titulů,“ vyjádřili se naposledy zástupci Take-Two pro GamesIndustry. Jako chystané hry jmenovali No Rest for the Wicked od Moon Studio, Tales of the Shire od Wētā Workshop Game Studio a titul ve spolupráci s Gamefreak. Zopakovali, že bude pokračovat podpora Kerbal Space Program 2, který vyvinuly Intercept Games.

Navzdory Zelnickovým slovům přestaly týmy Intercept Games a Roll7 podle mnoha důvěryhodných zdrojů fungovat. Je možné, že k oficiálnímu uzavření teprve dojde, teoreticky mohou studia existovat nějakou dobu „na papíře“ bez stálého osazenstva. Mlčení Take-Two k situaci týmů je každopádně přinejmenším podezřelé, na rozdíl od svého šéfa mluvčí společnosti (ani nikdo jiný) zprávy nepopřel.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama