Intercept Games mají skončit za měsíc
Kerbal Space Program 2 Novinka Intercept Games mají skončit za měsíc

Intercept Games mají skončit za měsíc

Filip Svoboda

Filip Svoboda

1
Platformy Windows PC

Šéf Take-Two nedávno popřel uzavření studia.

Reklama

Take-Two Interactive má propustit zaměstnance Intercept Games 28. června. Na síti LinkedIn to napsal designer týmu Quinn Duffy. Stát se tak má navzdory nedávnému vyjádření Strausse Zelnicka, šéfa mateřské společnosti, který dosavadní uzavření studia vyvíjejícího Kerbal Space Program 2 popřel.

„Skvělý tým si bude hledat novou práci. Stejně tak já,“ píše Duffy, „za svého krátkého působení jsem se s designéry dobře poznal. Jsou to mimořádně chytří a talentovaní lidé a za jejich kvality se rád zaručím. Totéž mohu říci o ostatních oborech – jsou tu výborní lidé ve všech oblastech.“

O uzavření nejen Intercept Games, ale také oceňovaného britského týmu Roll7, který stojí za sérií OlliOlli nebo Rollerdrome, informovala začátkem května agentura Bloomberg. Vyjádření řady zaměstnanců i oficiální dokumenty podané ze strany Take-Two americkým a britským úřadům pravdivost zprávy podporovaly.

Zvláštní rozhovor pak poskytl magazínu GamesIndustry šéf vydavatelství Strauss Zelnick. V něm řekl: „Aby bylo jasno, ta studia jsme nezavřeli.“ Svá slova i zopakoval. Pokud se uzavření týmů potvrdí, slovíčkařil Zelnick ve chvíli, kdy už bylo o osudech Intercept a Roll7 dlouho rozhodnuto.

V dubnu oznámilo Take-Two Interactive propuštění 5 % zaměstananců, podle Bloombergu se má týkat především Private Division. Hráči Kerbal Space Program 2 mají podle jinak nejasného oficiálního vyjádření Take-Two očekávat pokračující podporu bez ohledu na to, jak to s Intercept Games nakonec dopadne.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama