Black State Novinka Oznámená sci-fi akce Black State připomíná Metal Gear

Oznámená sci-fi akce Black State připomíná Metal Gear

Filip Svoboda

Filip Svoboda

1
Platformy Windows PC

Stojí za ní turečtí vývojáři ze studia Motion Blur.

Reklama

Oznamovací trailer singleplayerové akce Black State zaujal námětem, stylizací, grafikou i původem. Asi čtyřicetičlenný turecký tým Motion Blur si klade za cíl vytvořit titul v AAA kvalitě. Hra na první pohled připomene třeba sérii Metal Gear, vzniká v Unreal Enginu 5 zatím pouze pro PC.

„Někdejší legendární voják je povolán na záhadnou misi: zachránit zajatého vědce a odhalit pravdu o kataklyzmické události. Mise zadaná tajemnými Architekty je opředena nejistotou, protože nejedny dveře vedou na nepředvídatelná a nebezpečná místa,“ lákají ve vyjádření pro IGN vývojáři.

Hra vzniká asi tři roky, ale nápad se zrodil v hlavě šéfa týmu Kadira Demirdena už před celými deseti lety. Inspirací Metal Gearem se autoři netají, zmiňují ale i další hry, kterým by se chtěli přiblížit: „Sérii Metal Gear Solid samozřejmě milujeme. Při práci na našem rozsáhlém, téměř pětisetstránkovém designovém dokumentu (...) jsme neustále vzhlíželi ke hrám jako The Last of Us, Metal Gear Solid, Uncharted a mnoha dalším, které posouvají hranice vývoje a herních mechanismů.“

Studio Motion Blur Game Studio založila v roce 2004 pětice studentů ještě jako Son Işık. K přejmenovaní přistoupili vývojáři později. V roce 2006 uvedli relativně dobře hodnocený horor Kabus 22. Jejich druhým a dosud posledním titulem byl v roce 2014 mobilní Space Cake.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama