Apex Legends čelí na Steamu review bombingu
Apex Legends Novinka Apex Legends čelí na Steamu review bombingu

Apex Legends čelí na Steamu review bombingu

Daniel Jarocký

Daniel Jarocký

6
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One Apple iOS Android Android

Důvodem jsou změny v monetizaci.

Reklama

Od vydání free-to-play akce Apex Legends od Electronic Arts uběhlo již více než 5 let. Hra se navzdory tomu může nadále těšit ze zájmu početné komunity. Jenom na Steamu titul stále hrají stovky tisíc hráčů. Zájem uživatelů je navíc patrný také na konzolích. Fanouškovskou obec si však vývojáři ze studia Respawn Entertainment dokázali v poslední době výrazně znepřátelit.

Na vině je nový systém battle passů. V minulosti bylo možné battle passy zakoupit za reálné peníze i virtuální měnu, kterou jste mohli získat běžným hraním. Druhá možnost již od nadcházející 22. sezóny platit nebude, takže se v případě zájmu o battle pass bez reálných peněz neobejdete. Aby toho nebylo málo, tak namísto stávajícího jednoho battle passu budou v každé sezóny k dispozici hned dva.

Abyste tedy získali veškerý jejich obsah, tak budete muset do své peněženky sáhnout hned dvakrát. Je vcelku pochopitelné, že se hráčům tyto změny nezamlouvají. Výsledkem je příliv negativních recenzí na Steamu, které postupně snižují celkové hodnocení hry. V kolonce nedávných recenzí proto titul aktuálně disponuje hodnocením 36 %.

Je však otázkou, zda bude kritika dostatečná na to, aby došlo na poli monetizace k přehodnocení nově oznámených změn. Apex Legends je k dispozici na PC (Steam) i konzolích PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S a Nintendo Switch.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama