Nová hra od Electronic Arts trhá prodejní rekordy
Novinka Nová hra od Electronic Arts trhá prodejní rekordy

Nová hra od Electronic Arts trhá prodejní rekordy

Daniel Jarocký

Daniel Jarocký

Platformy PlayStation PlayStation 5

Návrat série College Football oslovil miliony hráčů.

Reklama

Při pohledu na přehled her, které vyšly nebo teprve vyjdou v průběhu července, poutaly dosud největší pozornost free-to-play tituly The First Descendant a Once Human, které dokázaly brzy po vydání přilákat stovky tisíc hráčů. S očekávanou novinkou ale minulý týden přišlo také vydavatelství Electronic Arts, které vydalo titul EA Sports College Football 25. Jedná se o sportovní počin z prostředí amerického vysokoškolského fotbalu, který vychází z dlouholeté série Madden NFL.

Samotná značka College Football se ale nového dílu dočkala po dlouhých jedenácti letech. Na evropském trhu hra kvůli výrazně menšímu rozšíření amerického fotbalu vzbuzuje malou pozornost. Na klíčovém severoamerickém trhu je ale situace opačná, což velmi dobře dokládají dosavadní prodejní čísla. EA Sports College Football 25 dokázalo už v rámci předběžného přístupu oslovit více než 2,2 miliony hráčů.

Stojí navíc za pozornost, že do early accessu dostaly přístup pouze předplatitelé Deluxe edici hry za 100 dolarů. Dalších 600 tisíc hráčů si titul vyzkoušelo prostřednictvím předplatného EA Play. Ještě před oficiálním vydání si tak hru vyzkoušely téměř 3 miliony hráčů. Analytik Michael Pachter ze společnosti Wedbush Morgan odhaduje, že by hra měla bez problémů prodat zhruba 3,2 miliony kopií. Další nemalé procento hráčů může přístup ke hře získat skrze zmíněné předplatné EA Play.

V součtu se tedy novinka od EA stala co do prodejů s přehledem nejen nejúspěšnější červencovou hrou, ale jedním z vůbec nejprodávanějších titulů první poloviny aktuálního roku. EA Sports College Football 25 je k dostání na konzolích PlayStation 5 a Xbox Series X/S.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama