Novinka Záchrana Muzea her v Praze

Záchrana Muzea her v Praze

Redakce

Redakce

7
Platformy Windows PC Nintendo 3DS 3DS PlayStation PlayStation 3 Xbox Xbox 360

Muzeum bohužel muselo být uzavřeno a potřebuje vaši pomoc.

Reklama

Loni jsme touhle dobou psali reportáž z oslavy prvního roku provozu Muzea her v Praze, ale letos bohužel díky celorepublikové situaci a vládním nařízením mají v muzeu úplné jiné starosti, jelikož jej museli pro veřejnost uzavřít a teď dotují jeho údržbu, nájem apod. s nejistým výhledem do budoucna. Jako jednu z cest ke své záchraně spustili Startovač, kde máte možnost na provoz a zachování muzea přispět.

Právě tam majitel muzea píše následující věty:

Ahoj, tady Čeněk Cibien a jeho retroherní tým. Pod značkou Cibien's Corner provozujeme již třetím rokem interaktivní Muzeum her v pražských Holešovicích, které jsme z nařízení vlády museli uzavřít a není vůbec jisté, zda ještě vůbec otevřeme.

Záchrana Muzea her v Praze

Na ztrátu ze začátku tohoto roku jsme byli nuceni vzít si úvěr, abychom získali prostředky na pokrytí nákladů, které jsme i přes uzavření kvůli koronavirové situaci museli hradit, tedy na nájem prostor, záloh na pojištění, údržbu depozitáře a další provozní náklady. Na další, aktuální nucené uzavření z nařízení vlády nám již banka žádné další finance neposkytne, a proto jsme se rozhodli požádat o pomoc Vás, naše příznivce, diváky a návštěvníky.

Záchrana Muzea her v Praze

Od zahájení provozu v roce 2018 je to tak trochu monkey business, který je spíš ve ztrátě, než aby na sebe vydělal, ale pohání nás chuť ukázat Vám, našim návštěvníkům, minulost, součastnost, ale i budoucnost v herních technologiích. Zachovat videoherní odkaz i pro další generace.

V muzeu se nachází přes 150 her na více než 100 herních zařízeních. Některá z nich jsou dnes již unikátní a jinde ve světě je takto přístupné nenaleznete. To vše si můžete nejen prohlédnout, ale dotknout se, vyzkoušet si. Další tisíce exponátů na Vás čekají v našem depozitáři a průběžně je v muzeu obměňujeme, abyste při každé Vaší návštěvě u nás narazili na něco nového.

Záchrana Muzea her v Praze

Také díky Vaší podpoře jsme od otevření muzeum posouvali stále kupředu nejen v rámci expozice - díky Vašemu zájmu jsme si mohli dovolit pořádat retroherní turnaje, přednášky, workshopy, díky zájmu Vašich dětí jsme každý měsíc v rámci vstupného připravovali kreativní víkendy, které se často dočkaly úspěchu i u dospělých. Budovali jsme komunitu lidí, kteří mají rádi nejen herní zábavu, ale i zajímavé technologie, a to díky naší unikátní expozici japonských moderních zařízení. Muzeum se stalo místem pro setkávání přátel, kolegů, ale i rodin s dětmi, kdy tatínkové rádi ukazovali svým ratolestem, na čem hrávali, když byli sami malí.

Rádi bychom v tomto všem pokračovali a nabídli Vám mnohem víc.

Záchrana Muzea her v Praze

Víme už jen z Vašich milých zpráv a telefonátů, že byste nás rádi nějak podpořili. Stále nám píšete, kam nám můžete poslat finanční dar, podporu, abychom mohli po dobu uzavření platit nájemné a další nezbytné náklady a přežili krizi, která s největší pravděpodobností bude mít významný přesah i do příštího roku. Proto jsme se rozhodli založit Startovač, abychom Vám dali možnost nás podpořit a mohli jsme se tak, díky Vám, v muzeu znovu setkat v lepších časech.

Záchrana Muzea her v Praze

Částka 350 000 korun je pro nás minimální částkou pro to, abychom pražskou provozovnu Muzeum her úplně nezrušili, ale jen jí zakonzervovali a udrželi do začátku roku 2021, kdy doufáme, že by se situace mohla trochu urovnat. Její vybrání by pro nás znamenalo takovou první pomoc, injekci - muzeum by zůstalo sice zavřené, ale po zlepšení situace v zemi v bychom znovu otevřeli.

Pokud by se nám společně podařilo vybrat částku 580 000 korun, otevřeli bychom muzeum hned, jak nám to nařízení vlády dovolí, snad i vánoční svátky bychom mohli prožít společně v muzeu a zachovali tak otevřeno i ve dnech, kdy bude minimální návštěvnost - muzeum bychom tak udrželi minimálně do začátku roku 2021.

Tak vysoko ani nedohlédneme, ale při překročení magické částky 790 000 korun bychom získali potřebné prostředky na rozšíření muzea o další prostory, kde bychom zřídili speciální, rozšířenou expozici vyhraněnou počítačům. Čas, po který bude muzeum zavřené, bychom tak využili k jejich přípravě.

Záchrana Muzea her v Praze

Každý příspěvek pro nás bude znamenat mnoho, proto Vaši podporu oceníme speciálními balíčky na míru, ve kterých bude kus z nás a budou obsahovat vše od našeho poděkování, kupóny na vstup do muzea, přes různé dárkové předměty, až přímo po samotné ARCADE automaty. Rádi si také některé z Vás pozveme do našeho studia, kde se budete moci účastnit natáčení našeho pořadu jako divák, či dokonce jeden z hostů. Některé odměny lze použít i jako zajímavý Vánoční dárek, či propagaci Vašeho projektu či firmy. Věříme, že nejen retroherní, ale celkově herní a technická komunita v naší zemi je natolik rozsáhlá, že se nám společně podaří projekt muzea her udržet, abychom se v budoucnu mohli nadále potkávat.

Děkujeme za Vaši podporu, jsme zatím stále Vaše Muzeum her :)

Záchrana Muzea her v Praze

Tolik vyjádření k situaci přímo od majitele muzea. Pokud se rozhodnete přispět, Startovač najdete zde.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama