Sniper Ghost Warrior 3 – první záběry z ostřelovačského dobrodružství
Speciály Sniper: Ghost Warrior 3 Článek Sniper Ghost Warrior 3 – první záběry z ostřelovačského dobrodružství

Sniper Ghost Warrior 3 – první záběry z ostřelovačského dobrodružství

Ondřej Zeman

Ondřej Zeman

74

Osloví vás méně úspěšný kolega Karla Fairburna na první pohled?

Reklama

Před pár dny jsme měli možnost vyzkoušet betu nepříliš očekávané FPS Sniper Ghost Warrior 3, jejíž předchozí díly zůstaly ve stínu výraznější série Sniper Elite. V našem dnešním fotoseriálu vám v námi nafocených obrázcích mírně nastíníme některé herní lokace tohoto pomalu se blížícího díla.

Jedna kulka, jeden mrtvý

Po spuštění hry jsme se octli v kabině nepříliš vzhledného auta, které nás svou ovladatelností moc neohromilo. K tajné horské základně jsme jeli ze startovního bodu několik sekund, nakonec jsme jí našli hlavně za pomoci časem zapomenuté strážní věže, která se tyčila nad krajinou jako maják. V jeskyni jsme nalezli všechno potřebné. Následně jsme se vydali na naši první misi, která nás zavedla do srdce nepřáteli ovládaného území.

Cestou k cílovému bodu jsme na břehu řeky narazili na menší skupinku ozbrojenců, která nám nebyla schopná klást citelnější odpor. Po jejich eliminaci jsme opět nasedli do auta a jeli vstříc naší oběti skrze zatuchlé bažiny a mokřady, jenž se nám podařilo projet jen s vypjetím všech sil.

Nakonec naše auto uvízlo v jednom z méně předvídatelných míst. Jeho ztráta nás donutila jít dále pěšky. Po pár minutách jsme narazili na první známky přítomnosti nepřátel, osamělá chatka jimi byla doslova prošpikovaná. Naštěstí se nám jí podařilo obejít a dostat se nepozorovaně do budovy, ze které na ní bylo následně krásně vidět.

Střecha panelového domu se stala ideálním místem pro splnění úkolu. Během chvíli jsme díky vyvýšené pozici získali plnou kontrolu nad našim okolím. Nepřátelští ostřelovači neměli žádnou šanci. Ve finále se nám nakonec podařilo najít i muže, který byl od samého začátku cílem mise. Po jeho eliminaci jsme se vydali vstříc druhému nabízenému úkolu.

Druhý nabízený úkol nás vyslal na špionážní misi do komunikačního centra. Do málo střežené základny jsme pronikli během několika sekund, bez větších nepříjemností. Celá akce nám přišla díky toporné umělé inteligenci velmi jednoduchá, většinu dat jsme odeslali, aniž bychom spustili alarm či upoutali pozornost nepřátel.

Prezentovaná verze Sniper Ghost Warrior 3 nám ukazuje většinu herních mechanizmů. Prakticky tu před sebou máme ostřelovačského klona oblíbené série Far Cry, kterého trápí problematická optimalizace a nepříliš vydařená umělá inteligence. Snad se tvůrcům podaří do vydání jejich dílo vyladit natolik, aby bylo konkurenceschopné. Držíme jim palce.

Sniper: Ghost Warrior 3 vychází 4. dubna na PC, PlayStation 4 a Xbox One. Předobjednáte na Xzone.cz a GameExpre.sk.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama